Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

З середини вересня більше 50 нетішинських матусь отримали "Пакунки малюка"

12 лис 2018

У вересні в Україні стартував пілотний проект з надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка». У рамках урядової програми на сьогодні більше півсотні матусь Нетішина отримали бейбі-бокси.
Комплект необхідних речей для новонароджених дітей надається батькам у пологовому будинку. У нього входять необхідні речі для новонародженого протягом перших місяців його життя, зокрема, підгузки одноразові для новонароджених, від 2 до 5 кг, не менше 94 штук в упаковці, серветки вологі одноразові для дітей від 0 років, гіпоалергенні, PH-нейтральні, без запаху, не менше 56 штук в упаковці, пелюшка ситцева, розмір 80 на 95 см (допускається зміна розмірів +/- 10%), пелюшка фланелева, розмір 90 на 110 см, пелюшка муслінова, розмір 70 на 70 см, пелюшка багаторазова вологостійка, розмір 60 на 80 см, шапочка, стовідсоткова бавовна, розмір 0 – 3 місяці, шапочка, стовідсоткова бавовна, розмір 3 – 6 місяців, боді з коротким рукавом: розмір 50 – 56 см, розмір 56 – 58 см, боді з довгим рукавом, трикотаж, стовідсоткова бавовна: розмір 50 – 56 см, розмір 56 – 58 см, штани-повзунки із закритими носочками, стовідсоткова бавовна: розмір 50 – 56 см. Такий комплект упакований у коробку-колиску з міцного картону. Усі товари є сертифіковані.
«Пакунок малюка» видають безпосередньо у пологовому будинку, незалежно від матеріального стану сім’ї та кількості новонароджених, тобто один бейбі-бокс на одну дитину. У вересні деякі матусі отримали бейбі-бокси не при виписці з акушерсько-гінекологічного відділення, а пізніше. Як повідомили лікарі, причиною цього стала затримка доставки бейбі-бокса з області. Проте наразі налагоджена система отримання пакунків, а тому всі породіллі отримують їх вчасно.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради