Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До уваги роботодавців та найманих працівників міста!

25 вер 2018

Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради інформує, що 5 вересня 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження за №649-р „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”. Цим розпорядженням передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Уряд зобов’язав органи виконавчої влади і контролюючі органи до 5 жовтня 2018 року провести активну інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин. Після цієї дати доручено контролюючим органам забезпечити проведення в установленому порядку комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення. Тому звертаємо увагу, що у випадку фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві,  виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного соціального внеску та податків  Управлінням Держпраці України застосовується штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати (111690 грн.), установленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого вчинено порушення. Недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці – тягне за собою штраф у розмірі 37230 грн. за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі – розмір штрафу складатиме 11169 грн. У разі недопущення державного інспектора праці до перевірки, підприємці будуть оштрафовані в розмірі 100 мінімальних зарплат – 372300 грн.

Шановні працівники! Захищайте вже зараз  свої конституційні права та  вимагайте від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин. Пам’ятайте, що ніхто не зможе краще змусити роботодавців дотримуватись норм трудового законодавства, як Ви самі, адже для цього просто не погоджуйтесь на працевлаштування без укладення трудового договору. Сподіваємось, що наші поради для роботодавців та найманих працівників будуть діяти краще, ніж штрафні санкції, а дана інформація допоможе вчасно виправити помилки, дотримуватись норм трудового законодавства.

За інформацією управління соціального захисту населення

виконавчого комітету Нетішинської міської ради