Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині вшанували живих і полеглих воїнів-інтернаціоналістів

15 лют 2018

І пам’ять ожива вогнем пекучих ран, ніколи не забути нам тебе, Афганістан… Не одним сивим пасмом закосичена дата – 15 лютого. 29 років тому в Афганістані закінчилася військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь в якій взяли більше 150 тисяч українських військовослужбовців. Були серед них і наші земляки, у родини яких ця кривава війна принесла чорні звістки про смерть сина, батька, брата.  Посивіли передчасно юні наречені і молоді дружини, чекання вибілило скроні батьків і коси матерів. І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів-інтернаціоналістів. Кажуть, що час – найкращі ліки, хоча роки минають, але пам’ять вперто повертає у минуле.

У четвер, 15 лютого, в Нетішині відбувся мітинг «Ціна чужої війни» до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ої річниці виведення військ з території Афганістану. Біля пам’ятного знаку полеглим у локальних війнах на території інших держав зібралися ветерани Афганістану, представники місцевої влади, установ та організацій, молодь та усі небайдужі мешканці міста, аби згадати пам’ять, тих, хто не повернувся з чужої країни, і вшанувати живих.

Слова вдячності за виконання подвигу бійцям та їх родинам висловила секретар міської ради Олена Хоменко та побажала усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя та миру над головою. Слово взяв голова Нетішинської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Василь Пундик. Він зазначив, що ветерани Афганістану виконували священний обов’язок, а деякі з них продовжують робити це й зараз, за плечима багатьох й Афганістан, й Ірак, і Революція Гідності, АТО… З нагоди 29-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану секретар міської ради Олена Хоменко разом з головою міської організації воїнів-інтернаціоналістів Василем Пундиком вручили почесні грамоти та подяки п’ятьом членам Нетішинської організації ветеранів Афганістану. Також перед присутніми виступив голова Нетішинської міської організації ветеранів Микола Хомич. Хвилиною мовчання присутні вшановували пам’ять земляків, яким не судилося повернутися до рідних домівок та усіх інших побратимів-українців. Мітинг завершився покладанням квітів до пам’ятного знаку полеглим у локальних війнах на території інших держав, як символ вдячності кожному воїну, який віддав життя за мир у різних куточках Землі.

Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Ключові слова: Пам’ятаємо!