Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Встановлення тривалості робочого часу особам з інвалідністю

14 бер 2018

Управління соціального захисту населення надає роз’яснення щодо можливості встановлення неповної тривалості робочого часу особам з інвалідністю. Відповідно до статті 56 КЗпП України за угодою між сторонами трудового договору, працівником і роботодавцем, може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень.

Згідно вимог статті 172 КЗпП України роботодавець зобов'язаний на прохання працівника, як особі з інвалідністю, відповідно до медичних рекомендацій встановити неповний робочий день або неповний робочий тиждень та створити пільгові умови праці. Для цього такий працівник подає заяву про встановлення неповного робочого часу (неповний робочий день або неповний робочий тиждень) тієї тривалості, про яку він просить, з визначенням часу початку та закінчення роботи, а роботодавець видає відповідний наказ.

Оплата праці в умовах неповної тривалості робочого часу провадиться пропорційно відпрацьованому робочому часу або залежно від виробітку. Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь- яких обмежень обсягу трудових прав працівників, так як чинним законодавством про працю не передбачено обмежень на встановлення неповної тривалості робочого часу. Також не допускається залучення осіб з інвалідністю до надурочних робіт та робіт у нічний час без їх згоди.

За інформацією управління соціального захисту населення

Виконавчого комітету Нетішинської міської ради