Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Випускниці клубу «Юний технік» присвоєно звання «Майстер спорту України з радіоспорту»

28 лют 2018

18-річна нетішинка, випускниця гуртка «Спортивна радіопеленгація» (керівник Людмила Панчук) ПНЗ клубу «Юний технік» Яна Петровська нещодавно отримала  посвідчення майстра спорту України з радіоспорту.

У 14 років дівчина пов’язала своє життя зі спортивною радіопеленгацією, а сьогодні студентка 2 курсу Київського Національного університету фізичного виховання та спорту є однією із кращих нетішинських «мисливців на лис». Наразі Яна проживає у столиці нашої країни, однак продовжує виступати за свій клуб та Хмельницьку область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Протягом трьох останніх років спортсменка представляла Україну на двох Чемпіонатах Європи з радіопеленгації, трьох Чемпіонатах Європи з радіоорієнтування та Чемпіонаті світу з радіопеленгації, де виборювала призові місця. «Для мене спортивна радіопеленгація – це не просто хобі,  це стиль життя. Радіоспорт – захоплюючий, цікавий і неабияк корисний.  Сутність «полювання на лисиць» полягає в поєднанні мистецтва оперативної радіопеленгації і бігу по пересіченій місцевості. Справжній спортсмен – «мисливець» повинен бути хорошим легкоатлетом і орієнтувальником, мати великий запас різноманітних знань і навичок», – ділиться дівчина.

За усі перемоги та успіхи в цьому нелегкому виді спорту Яна Петровська дякує батькам та своєму наставнику, керівнику гуртка «Спортивна радіопеленгація» Людмилі Панчук. Дякує за те, що завжди підтримували, навчали, допомагали розвиватися та рухатися вперед. Молодша сестра Яни – Єлєна Петровська продовжила її справу. Школярка із задоволенням займається спортивною радіопеленгацією та має неабиякі досягнення. У 2017 році спортсменка увійшла до складу юнацької збірної команди України та захищала честь країни на Чемпіонаті світу в Словаччині.

Вітаємо нетішинку Яну Петровську із заслуженим званням! Нових успіхів та перемог!

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішиснької міської ради

Ключові слова: Спорт Нетішин