Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Вдруге Нетішин отримав подяку за активну участь в конкурсі «Молодіжна столиця України-2019»

10 січ 2019

Міністерство молоді та спорту України спільно з Українським інститутом міжнародної політики та Національною молодіжною радою України у 2018 році вдруге оголосили конкурс «Молодіжна столиця України», метою якого є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.Всі міста, які претендували на це почесне звання, повинні були заповнити заявку за такими напрямками як політичний вимір (участь молоді у суспільно-політичному житті) та соціо-економічний вимір (зайнятість та працевлаштування, підприємництво, соціальна інклюзивність та освіта), культурний вимір (творчість та глобалізація). 

Участь в конкурсі взяло і місто Нетішин. Заявку на участь подав відділ молоді і спорту виконавчого комітету міської ради спільно з ГО «Успішна молодь Нетішина». Як розповіла начальник відділу молоді і спорту Любов Рябчук, у заявці була вказана інформація про конкурси, програми, відзнаки, стипендії та інші форми заохочення активної молоді, зокрема, про міську цільову соціальну програму реалізації молодіжної політики та програма розвитку фізичної культури і спорту місті, заохочувальні відзнаки для молоді міста, а саме: стипендії для обдарованих і талановитих дітей та молоді, перспективних спортсменів премія «За вагомі досягнення молоді у різних сферах суспільного життя», премія у сфері фізичної культури і спорту «За вагомий внесок у розбудову фізкультурно-спортивного руху у місті», Подяка Нетішинського міського голови для активної молоді, що успішно реалізує у місті Нетішині державну молодіжну політику, одноразова грошова винагорода спортсменам, командам і тренерам за досягнутий високий результат у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня. Подано інформацію про дієві організації молоді, які є в Нетішині та співпрацю з ними.

Наприкінці грудня 2018 року за перемогу у фіналі змагалися 10 міст: Івано-Франківськ; Кам’янець-Подільський; Кременчук; Луцьк; Маріуполь; Одеса; Тернопіль; Харків; Хмельницький та Чернігів. Під час фінального етапу відбору делегації у складі представників міської влади та молоді презентували свою громаду та доводили чому саме їхнє місто має стати наступною Молодіжною столицею України. У підсумку Наглядова рада, до складу якої увійшли представники центральних органів виконавчої влади, асоціацій органів місцевого самоврядування, ЗМІ, молодіжних об'єднань, міжнародних проектів та організацій, обрала молодіжною столицею 2019 року – Кам’янець-Подільський. Нетішин, як місто-учасник, отримав подяку за активну та гідну участь у конкурсі «Молодіжна столиця України». Дякуємо усім молодіжним громадським організаціям нашого міста, що розвиваєте наше місто, активно працюєте з кожним днем наближаючи Нетішин до звання «Молодіжної столиці України».

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради