Всеукраїнський громадський рух «Сила права» – недержавна некомерційна правозахисна організація веде роботу зі створення системи масової правової підтримки постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації, яка має на меті одержання постраждалими компенсацій за моральну та матеріальну шкоду, завдану російської збройною агресією.

Суть такої підтримки полягає в наданні безоплатної допомоги в підготовці заяв до суду і супроводі позовів громадян на всіх етапах судових процесів – до фактичного отримання ними компенсації від Російської Федерації як держави-агресора.

Безоплатна правова підтримка надається таким категоріям громадян України:

• членам сімей загиблих та зниклих безвісти (військовослужбовців і цивільних осіб);
• військовослужбовцям і цивільним особам, що отримали поранення, каліцтва і психологічні травми;
• військовослужбовцям, котрі побували в полоні;
• цивільним особам, які зазнали незаконного ув'язнення;
• вимушеним переселенцям з окупованих територій Криму та Донбасу;
• особам, які втратили особисте майно в результаті воєнних дій чи окупації.

Для надання правової підтримки постраждалим «Сила права» формує мережу юридичних приймалень у всіх регіонах України. Командою підготовлені проекти типових заяв до суду від імені різних категорій постраждалих.

Вказують, що вже отримані перші пілотні рішення судів, якими вперше в історії українського правосуддя встановлені факти російської збройної агресії і пов'язаного з цим збитків, завданих громадянам України.

Якщо ви або ваші близькі постраждали від російської агресії, звертайтеся в одну з наших юридичних приймалень за правовою допомогою. У Хмельницькому – це вулиця Собаорна, 75 Режим роботи: понеділок – п’ятниця с 8:00 до 17:00. Тел.: (0382) 65-75-20; 0687355044, 0505938762;  0680361338. Електронна адреса:  khmelnytskyy @sila-prava.org