Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Аналітична довідка про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Нетішинської міської ради

30 січ 2018

Голова спостережної комісії та її члени у своїй діяльності керуються Конституцією України, Кримінально-виконавчим кодексом України, ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», а також Положенням про спостережні комісії, затвердженим Постановою Кабінету міністрів України від 1 квітня 2004 р. №429.

Засідання спостережної комісії виконавчого комітету Нетішинської міської ради відбувалися згідно плану роботи на 2017 рік затвердженого головою спостережної комісії, заступником міського голови Ольгою Петрівною Бобіною. Протягом 2017 року на облік спостережної комісії було взято 29 осіб, які вчинили різного виду правопорушення і були засуджені до відбування покарання, а саме:

- покарання у вигляді права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю – 1 особа;

-  покарання у вигляді громадських робіт – 4 особи;

-  покарання у вигляді виправних робіт – 0 осіб;

-  звільнення від відбування покарання з випробуванням – 24 особи (з них неповнолітніх – 3).

Організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання спільно з представниками Славутського МРВ з питань пробації ЦЗМУ з питань виконання кримінальних покарань та пробьації Міністерства юстиції, проводяться постійно. Допомога у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання здійснюється спільно з громадськими організаціями постійно. Так, у 2017 році було проведено в ХАБі 7 лекцій із залученням психологів, медичних працівників і працівників центру зайнятості. Теми лекцій:

  1. Причини попадання в критичні ситуації та вихід з них;    
  2. Важливі етапи в житті людини;
  3. Як досягти в житті своєї мети;
  4. Як розвивати свою особистість;
  5. Вплив вживання алкоголю на життя людини;
  6. Вплив наркотичних засобів на людину, як особистість;
  7. Життєві принципи для людини.

Особистий прийом громадян, які перебувають на обліку спостережної комісії проводиться головою спостережної комісії і її заступником за потребою. У 2017 році зверталась 1 особа, із звільнених з місць позбавлення волі,  яка отримала матеріальну допомогу з місцевого бюджету.