Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Інформація щодо проведення капітальних ремонтів житлових будинків

31 тра 2019

З міського бюджету повинні виділятись кошти на проведення капітальних ремонтів у житлових будинках – у цьому намагаються переконати громаду деякі її представники, попри неодноразові роз’яснення чинного законодавства міським головою Олександром Супрунюком та представниками виконавчого комітету міської ради.

Міською радою було прийнято програму підтримки і розвитку житлового фонду, відповідно до якої за рахунок міського бюджету проходить технічне і експертне обстеження ліфтів – загалом 5 - 5,5 тис. грн. за кожен ліфт.

 За ініціативи міського голови відбулось засідання круглого столу голів ОСББ та управителів житлових будинків. На ньому прийнято рішення про обстеження житлових багатоповерхових будинків щодо їх аварійності з подальшим визначенням джерел фінансування ремонтних робіт на основі відповідних експертиз.

На 56 сесії міської ради до цієї програми внесені зміни, запропоновані головами ОСББ, щодо співфінансування власниками будинків і міської ради. Будинкам, які будуть визнані аварійними, надаватиметься допомога в проведенні капітальних ремонтів.

За інформацією Івана Романюка, першого заступника міського голови, нині запрацював так званий револьверний фонд для ОСББ– поворотної фінансової допомоги для підтримки і розвитку житлового фонду. Надано допомогу для 4 житлових будинків, в яких функціонують ОСББ. Ця програма реалізується через КП НМР «Агенція місцевого розвитку», рішення приймається комісією, переважна більшість якої - голови ОСББ. Формується також фонд підтримки для співвласників тих будинків, які обрали КП НМР «ЖКО» управителем. Відповідно реалізовуватиметься програма через управителя - КП НМР «ЖКО», а не через КП НМР «Агенція місцевого розвитку».

На тнаступному пленарному засіданні сесії міської ради розглядатиметься питання про внесення змін до міської програми «Турбота». Малозабезпечені мешканці нашого міста (висотної та садибної забудови) матимуть змогу брати допомогу на капітальний ремонт будинку (незалежно від того, хто господарює в ньому – ОСББ чи управитель) та індивідуального будинку.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради