Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Із сесії міської ради:порядок денний був насичений – рішення прийнято позитивні

19 сер 2019

У п’ятницю, 16 серпня, відбулась 60-та сесія міської ради. Результатом конструктивної роботи депутатського корпусу стало прийняття рішень по більше 100 питань порядку денного, які стосувались різних сфер життєдіяльності міста.

Перед початком роботи пленарного засідання про результати роботи Нетішинського відділу Шепетівської місцевої прокуратури проінформував прокурор Віталій Сопронюк.

Ознайомив міський голова Олександр Супрунюк присутніх з текстом колективних звернень, які надійшли на його ім’я. Серед них, від мешканців буд. №19 по вул. Набережна (з проханням надати статус скверу зеленій зоні між буд № 9 по вул. Набережна і буд. №15 по вул. Будівельників).

Одноголосно було підтримано 4 депутатські запити: Олександр Степанюка («Солідарність») – звернення до Хмельницької обласної ради, Славутської та Острозької міських рад на підтримку прийнятого звернення Нетішинської міської ради (42 сесія) до керівництва держави: Президента, Голови Верховної Ради, Прем’єр – міністра та народних депутатів щодо необхідності зменшення тарифу на електроенергію для споживачів, які проживають у 30-ти кілометровій зоні АЕС; Михайла Брожика (ВО «Свобода») – про можливість передбачення в 2020 р. розширення проїзду на дворовій території по вул. Шевченка, 16,18, 10, 22, 24 та пров. Миру, 14; Романа Кузіва («Воля») – про розробку на розгляд на найближчій сесії міськради змін до правил благоустрою в частині зобов’язання надавача послуг з вивезення сміття (укомплектувати існуючі майданчики контейнерами для роздільного збирання; Анатолій Олійник (позафракційний) – щодо порушення тиші та громадського порядку 2 ігровими залами, які розташовані в буд. №7 по вул. Шевченка(про те, як потерпають від функціонування цих закладів мешканці будинків № 7, 2, 4, 6, розповіла у своєму виступі голова ініціативної групи п. Бондарчук). Вже згодом, при розгляді змін до бюджету міста на 2019 рік, за пропозицією міського голови, депутати проголосували за виділення 120 тис. грн. для встановлення камер спостереження біля вищезгаданих ігрових залів. Це стосується також ігрового залу по вул. Висоцького.

Щодо питань порядку денного, то, серед іншого, депутати взяли до відома звіт про виконання плану роботи Нетішинської міської ради VІІ скликання за І півріччя 2019 року та затвердили план роботи на ІІ півріччя. Рішенням міської ради встановлено пільги із сплати земельного податку, що сплачуються на території Нетішинської міської ради, для фізичних та юридичних осіб, відповідно п. 284.1ст. 284 Податкового кодексу України (рішення буде опубліковано в газеті «Нетішинський вісник» та набере чинності з 1 січня 2020 року).

Відповідно до прийнятого міською радою рішення, зазнала змін Програма благоустрою Нетішина на 2017-2020 роки: 128, 7 тис. грн. виділено для придбання матеріалів для облаштування огорожі майданчика для вигулу домашніх тварин, 91, 50 тис. грн. - для видалення сухих та аварійних дерев на старому кладовищі, 318, 6 тис. грн. – на придбання та улаштування дитмайданчиків, проведення експертизи проектної документації, 1702 тис. грн. – на будівництво пішохідного моста через р. Горинь, 184 тис. грн. – на придбання та встановлення пам’ятного знаку жертвам Голодомору та репресій (на підставі клопотання ГО «38 сотня ім. Устима Голоднюка» ). Внесено зміни також до Програми благоустрою сіл старий Кривин та Новий Кривин Нетішинської ОТГ на 2019 рік. На її виконання із бюджету Старокривинської сільської ради  виділено 429, 536 тис. грн. (загалом усього витрат на фінансування програми – становить 2293, 136 тис. грн. ). Так, серед іншого, виділено 65 тис. грн. для закупівлі дитячого майданчика, 30 тис. грн. – для закупівлі інструментів для 3-х кривинських працівників КП «Благоустрій», 25 тис. грн. – для придбання зупинки громадського транспорту, 146 тис. грн. – для поточного ремонту та пусконаладжувальні роботи трансформаторів по вул. Привокзальна та Садова,162 тис. грн. – для утримання об’єктів благоустрою.

Затвердили депутати звіт про виконання бюджету міста Нетішина за січень-червень 2019 року. Відповідними рішеннями внесено зміни до бюджету міста та Старокривинської сільської ради на 2019 рік (для виконання робіт власними силами в бюджеті Старокривинської сільської ради проведено переміщення видатків (198 тис. грн.) на придбання матеріалів для проведення поточного ремонту доріг та ін.). Що стосується Нетішина,то серед іншого, із бюджету Старокривинської сільської ради переміщено 163 тис. грн. субвенційних коштів до Нетішина для обслуговування об’єктів благоустрою в Старому Кривині та Новому Кривині. Також виділено148,7 тис. грн. для КП «Благоустрій» для поточного ремонту дорожнього покриття по вул. Набережна (за результатами зустрічей міського голови з нетішинцями ), 148,2 тис. грн. - для придбання обладнання для 14 дитячих ігрових майданчиків та ін.. Окрім цього, виділено кошти КП «Міський ринок» для надання безповоротної фінансової допомоги, для поточного ремонту кабінетів адмінбудівлі виконкому, капітальний ремонт будівлі днз №2 та ін..

За рахунок субвенцій державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів зони спостереження виділено 136 тис. грн. та 61, 6 тис. грн. – для виконкому для придбання півмасок фільтрувальних, 190 тис. грн. – для управління освіти для поточного ремонту ПРУ.

При обговоренні змін до бюджету Нетішина, зі зверненням перед депутатами виступила Наталія Добровольська, голова ОСББ «Варшавська 7». Вона просила виділити 1,5 млн. грн. для капітального ремонту будинку (аварійний стан стіни будинку підтверджено висновками експертів та підготовлено проект капремонту за кошти ОСББ -74 тис. грн.). На сесії міський голова Олександр Супрунюк висловив свою точку зору на озвучену проблему . На його прохання спеціалісти-проектанти проаналізували проект ОСББ «Варшавська 7». З’ясувалось, що на підсилення стіни потрібно всього максимум 270 тис. грн., а решта коштів – для утеплення сходової. Крім того, ніхто не здійснював геодезичних досліджень, нічого не відомо про стан фундаменту. За словами міського голови, проектанти ОСББ передбачили розкріплення швелерами сходової, тобто послаблення аварійної конструкції. Він зауважив, для ОСББ «Варшавська 7» вже було виділено 330 тис. грн., за ці кошти поміняно вікна у будинку. Загалом, як зазначив Олександр Супрунюк, у місті  налічується 100 висотних житлових будинків. Чи не в кожному з них потрібно проводити капітальний ремонт. Всі будинки повинні перебувати в однакових умовах. Не чесно, коли за програмою підтримки житлового фонду одні й ті ж будинки отримують допомогу по декілька разів, а інші – ні разу.

Депутати, після обговорення, не підтримали звернення Н. Добровольської. Серед прийнятих рішень – утворення комунального закладу «Старокривинський Будинок культури», затверджено його статут. На посаду директора підприємства найближчим часом буде оголошено конкурс. Ще одне важливе рішення було прийняте нетішинськими депутатами в інтересах мешканців Старого Кривина та Нового Кривина – сума для надання одноразової матеріальної допомоги за висновками комісії визначатиметься виконкомом і розмір її буде тотожний подібних виплат нетішинцям. Виплати проводитимуться за рахунок коштів Старокривинської сільської ради.

Окрім цього, внесено зміни до ряду міських програм, погоджено наказ про облікову політику КНП «СМСЧ м. Нетішин», внесено зміни до Положення про відділ з питань цивільного захисту населення виконкому (планується створення централізованої диспетчерської служби на базі виконкому), внесено зміни до порядку розміщення об’єктів торгівлі, сфери послуг та розваг і т. ін. Більше 80 питань порядку денного пленарного засідання – земельні. Попередньо всі вони були детально опрацьовані постійною профільною депутатською комісією, тому більшість з них, при прийнятті рішення, не потребували додаткового обговорення.

 Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради