Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Юні техніки з Нетішина – переможці Всеукраїнського конкурсу з початкового технічного моделювання

24 тра 2019

Дорослі люди, які мають знання та вміння винаходять, удосконалюють і керують різними машинами, не байдужі до техніки й наші діти. Ще в шкільні роки вони знайомляться з технічними іграшками, спостерігають роботу побутових машин та приладів, що розширює їх уявлення про справжню техніку та її значення в житті людей.

21-23 травня наймолодші юні техніки з різних куточків України, вихованці технічних гуртків, своїми теоретичними знаннями, практичними уміннями, творчими здібностями доводили, що вони гідні звання найкращих на Всеукраїнському конкурсі учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

Представники 20 областей нашої країни змагалися протягом двох днів у Нетішині. Серед них – команда з нашого міста в складі Мар’яна Новіка та Максима Кухарчука під керівництвом досвідченого педагога Любові Бєланової. Учасники пробували свої знання та вміння у трьох конкурсних випробуваннях: в теоретичному заліку, технічному завданні (виготовляли моделі транспортної техніки), у конструкторському та спортивно-технічному завданні. Роботи конкурсантів оцінювало професійне та компетентне журі. До його складу увійшли завідувач лабораторією авіамоделювання Українського Державного Центру позашкільної освіти Ігор Міленін (голова журі), методист Хмельницького обсласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Ганна Колодніцька, завідувач відділом технічної творчості Центру творчості дітей та юнацтва Галичини Зоряна Степанишин, директор Клубу "Юний технік" Микола Заремський, завідувач організаційно-масовою роботою Центру технічної творчості Дарницького району м. Києва. Окрім конкурсної програми, на учасників змагань чекала цікава розважальна програма – екскурсії до міського краєзнавчого музею, інформаційного центру ХАЕС, відпочинок у розважальному центрі «Ride», веселі ігри, конкурси та подарунки від ГО «Успішна молодь Нетішина». За підсумками трьох етапів конкурсу командну першість здобули юні техніки з Нетішина – Мар’ян Новік та Максим Кухарчук. Друге і третє місце розділили команди Тернопільської та Полтавської областей.

На церемонію нагородження переможців та учасників Всеукраїнського конкурсу, яке відбулося в Палаці культури завітали заступник міського голови Ольга Бобіна, начальник управління освіти виконавчого комітету міської ради Василь Мисько. Ольга Бобіна подякувала усім учасникам та їх керівникам за плідну працю, гарні результати та побажала не зупинятися на досягнутому, а розвивати свої здібності й вміння надалі. Усі учасники Всеукраїнського конкурсу учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання отримали цінні подарунки від організаторів та міської влади. Вітаємо земляків із заслуженою перемогою! Успіхів та нових звершень!

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради