Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Щира подяка захисникам за покликом серця!

15 бер 2019

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця – сильних духом, мужніх та відважних людей, які стоять на захисті усіх нас і кордонів рідної держави! Саме цього дня у 2014 році 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Були серед них й добровольці з рідного Нетішина.
У четвер, 14 березня, біля пам’ятного знаку Героям Вітчизни пройшов мітинг за участю членів добровольчих формувань, представників місцевої влади, громадськості міста. Зі словами щирої вдячності до присутніх звернувся міський голова Олександр Супрунюк. Він подякував захисникам за їх безстрашність,героїзм, мужність і любов до рідної країни, висловивши впевненість, що рішучість українських воїнів обов’язково принесе нашій Батьківщині перемогу у війні з агресором.
До побратимів звернувся нетішинець, боєць добровольчого українського корпусу «Правий сектор», полку спецпризначення «Дніпро-1», полку спецпризначення «Азов» Василь Войцеховський. Він подякував чоловікам за сумлінну службу, підтримку та громадянську позицію задля зміцнення суверенітету та територіальної цілісності, незалежності України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх тих, хто загинув під час гібридної війни на сході нашої держави. Цього вечора Молитва за Україну звучала у виконанні муніципального хору "Елегія". Вихованці школи бойового гопака "Сварог" представили показовий виступ. На завершення присутні поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Вітчизни. Окрім того, у цей день добровольці передали до міського краєзнавчого музею червоно-чорний прапор – прапор українських націоналістів, який вперше було піднято в Нетішині.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради