Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Шукаючи Європу, ми знайшли Україну!

22 лис 2019

21 листопада 2013 року назавжди змінило реалії українського сьогодення і стало відправною точкою початку національної історії сучасної України. Саме в цей день вперше почались мирні протести за утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи та справедливості, європейського шляху розвитку держави. Сотні людей, а згодом уся свідома нація, повстали проти чинного режиму в надії змінити країну на краще.
Учора вечері нетішинці долучилися до відзначення Дня Гідності та Свободи. На площі перед Палацом культури пройшло Народне віче за участі керівництва міста, активістів, волонтерів та усіх небайдужих мешканців міста. Після того, як прозвучав Державний Гімн України, спогадами про буремні дні й ночі, що довелося пережити, з присутніми поділився активний учасник Євромайдану, очільник міста Олександр Супрунюк. Шестирічної давнини, події, що докорінно і назавжди змінили хід історії назавжди залишаться в пам’яті міського голови та його побратимів. Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України, героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. Під відкритим небом Анастасія Ковалінська читала віршовані рядки, присвячені Революції Гідності. Патріотичний танець подарували присутнім вихованці Зразкового ансамблю бального танцю "Шарм".
На завершення заходу присутні поклали квіти пам’яті та встановили лампадки до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні і Героям Вітчизни. Революція Гідності не завершилася, вона продовжується на сході нашої країни. Саме завдяки мужності українських військових там, ми зараз можемо спокійно жити тут. Ми віримо в перемогу наших воїнів, які з почуттям гідності, патріотизму нині воюють, захищаючи її територіальну цілісність, відстоюючи ідеали свободи і демократії як найвищої цінності цивілізованого суспільства.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради