Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Шановна громадо Старокривинської сільської ради!

01 бер 2019

У неділю, 3 березня, на зборах вашої громади вирішуватиметься подальший шлях розвитку  сіл Старого Кривина та Нового Кривина в рамках реформи децентралізації.

Як вам відомо, ще 14 травня 2015 року Нетішинська міська рада прийняла рішення про створення територіальної громади з центром у місті Нетішині. З того часу свого рішення ми не скасовували і готові до об’єднання з громадою Старокривинської сільської ради.

Нам відомо, що в Старому Кривині ведеться неофіційна пропаганда за об’єднання  з Крупецькою ОТГ. Ми з повагою і розумінням сприймемо ваш вибір. Проте прикро, що активно поширюється неправдива інформація, різного роду страшилки щодо Нетішина, таким чином, окремі особи мають на меті спотворити вибір громади.

Ми хочемо розвіяти деякі міфи. Нетішин має річний бюджет в понад 400 млн. грн. Ми гарантували і гарантуємо, що всі зароблені Старокривинською громадою гроші залишаться їй. Ми на них не претендуємо. Нетішин має свій бюджет.

 Серед інших видатків за 2018 рік:

 Освіта

84,3 млн. грн.  –  на  галузь з міського бюджету.

- Харчування дітей

У школах на одну дитину в день: безоплатне одноразове харчування (сніданок) учнів 1-4 класів – 11,20 грн.; безоплатне харчування (сніданок) учнів 5-11 класів пільгових  категорій – 14 грн.; одноразове харчування з 50% знижкою учнів 5-11 класів із багатодітних сімей ( 5 і більше дітей) – 14 грн.

 У закладах дошкільної освіти на одну дитину в день:  групи раннього віку  – 21 грн.  (40% – місцевий бюджет, 60% – батьки); дошкільні групи –  32 грн. (40 % – місцевий бюджет, 60% – батьки); 1-ші класи за режимом ДНЗ – 20,80 грн. (40% місцевий бюджет, 60 – кошти батьків); безоплатне одноразове харчування дітей, що відвідують 1-ші  класи за шкільним режимом – 11, 20 грн., згідно із заявами батьків.  

Безоплатне харчування організоване для дітей із сімей, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму; із малозабезпечених сімей; дітей-інвалідів; дітей-сиріт; із багатодітних сімей, в яких троє і більше дітей відвідують дошкільні навчальні заклади; діти учасників АТО; діти із сімей, які прибули на тимчасове проживання з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей.

- Заробітна плата працівників закладів освіти. З міського бюджету виплачується: відповідно до ст. 57 Закону України «Про державні гарантії педагогічним та науково-педагогічним працівникам»щорічна грошова винагорода в розмірі 1 посадового окладу за підсумками роботи, допомога  на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу при наданні щорічної відпустки; щомісячна 20 % надбавка за престижність; у межах фонду оплати праці виділяються кошти на преміювання (в 2018 р. – 3 млн. 386 тис. 514 грн.), в т.ч. кожен освітянський заклад до своїх ювілейних дат отримує подарунок на суму до 30 тис. грн., а його працівники – премію в розмірі 50% від тарифної ставки.

З міського бюджету виплачується щомісячна надбавка від 30 до 50 % від тарифної ставки керівникам закладів освіти за напруженість та інтенсивність праці.

- Видатки  на одну дитину в закладах освіти в 2018 році становили:  школи - 16 тис. 844 грн. (10 тис. 392 грн.  - субвенція; 6 тис. 452 грн. – міський бюджет);  за рахунок міського бюджету - дошкільні навчальні заклади - 27 тис. 051 грн., позашкільні навчальні заклади – 9 тис. 473 грн.

Інформація про кількість дітей, які проживають у Старому Кривині та відвідують заклади освіти міста:

загальноосвітні навчальні заклади – 16, заклади дошкільної  освіти – 18, позашкільні навчальні заклади – 10.

 Культура

З міського бюджету надійшло 18 млн. 985 тис. грн.

- Видатки бюджету міста на одну дитину  в 2018 році в школах естетичного виховання  становили 10 тис. 186 грн.

 У закладах культури м. Нетішина навчаються 9 дітей зі Старого Кривина.

Медицина

Всього в 2018 році виділено 63 млн. 866 тис. 131 грн., медична субвенція  з державного бюджету становить 30 млн. 643 тис., видатки з міського бюджету - 27 млн. 266 тис. грн.

Протягом 2018 року до приймального відділення КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» звернулось 136 мешканців Старого Кривина та Нового Кривина, 74 з них було госпіталізовано.

Видатки на один ліжкодень в стаціонарі становлять 747 грн. 70 коп., в тому числі, харчування – 22 грн. 08 коп., середній термін перебування пацієнтів в стаціонарі - 7,9 днів.

Загальні витрати з міського бюджету на стаціонарне лікування мешканців Старого Кривина та Нового Кривина в 2018 році становили 442 тис.  638 грн. 40 коп. Розрахунок медичної субвенції здійснюється на кількість мешканців м. Нетішина станом на 1 січня кожного року, а тому вона повинна використовуватись тільки на мешканців Нетішина.

Про те, скільки нетішинськими лікарями-терапевтами чи лікарями вузької спеціалізації надано медичної допомоги мешканцям Старого Кривина та Нового Кривина в поліклініці, встановити неможливо. Така медична допомога надається щодня.

З міського бюджету до щомісячної заробітної плати медичним працівникам КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» виплачується надбавка в розмірі 25 % посадового окладу, а немедичним працівникам – у розмірі 20%, відповідно до договору обслуговування, укладеного між медичним закладом і ВП ХАЕС (підприємством з особливим режимом).

Соціальний захист  

На виконання міської програми «Турбота» з міського бюджету в 2018 році використано 2 млн. 603 тис.700 грн. для забезпечення адресної соціальної підтримки нетішинців.

На виконання міської програми підтримки учасників АТО та їхніх сімей видатки з міського бюджету склали 630 тис. 900 грн. З міського бюджету виділено 330 тис. грн. для часткового відшкодування витрат на придбання  засобів особистої гігієни особам з інвалідністю (56 – серед них дорослі та діти), яким вони призначені за індивідуальними програмами реабілітації.  

- У Нетішинському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) перебуває на обліку 1600 осіб, соціальні послуги отримують 1423 особи: надано 8 894 безоплатні послуги та 2 674 платні на суму 45 тис. грн. Орієнтовна сума коштів на рік на одну особу, що отримує послуги в територіальному центрі становить 1 866, 56 грн.

Соціальні послуги надаються вдома (допомога в самообслуговуванні, у пересуванні в побутових умовах, у веденні домашнього господарства, оформленні документів і т. ін..); натуральна, грошова допомога та соціально-побутова адаптація: швацькі, перукарські, медичні послуги (вимірювання  тиску, внутрішньо м’язеві ін’єкції, вимірювання цукру в крові), консультації лікаря фізіотерапевта, медичні послуги з масажу з використанням сучасного спеціального медичного обладнання, пральні послуги (машинне прання), господарські послуги  (ремонт парканів, розпилювання та рубання дров, косіння трави мотокосою); навчання в університеті ІІІ віку; пункт прокату засобів реабілітації. 

 - Майже 3 роки поспіль з Нетішина до залізничної станції Старий Кривин курсує комунальний автобус, який безкоштовно перевозить всіх, без виключення, пасажирів пільгових категорій. В 2018 році з міського бюджету на компенсацію перевезення пільговиків було виділено 286 тис. 245 грн. Комунальний автобус здійснює 13 рейсів протягом доби (Нетішин єдине місто в області, яке перевозить пасажирів вночі).

Фізична культура і спорт

- З міського бюджету в 2018 році виділено 748 тис. грн. на проведення спортивних заходів та участь спортсменів у змаганнях різного рівня; 1 млн. 252 тис. грн. – на літній відпочинок дітей.  

Молодіжна політика

З міського бюджету виділено 110 тис. грн. для виплати 45 стипендій талановитим та обдарованим дітям; 237 тис. грн. – виплата 45 стипендій міського голови та міськради провідним фахівцям галузей освіти, культури та спорту.

- Станом на лютий 2019 р. в межах міста нерозподілено більше 75 га землі.

Виходячи з вищенаведених фактів, не важко зробити висновок про те, кому вигідне об’єднання з Нетішином. Очевидно, що Старому Кривину. Але подальшу долю громади може вирішити тільки громада.

Хочемо довести до відома громаду Старокривинської сільської ради  про те, що у випадку об’єднання з Крупецькою ОТГ, Нетішинська міська рада пропонуватиме Крупецькій ОТГ компенсувати видатки, спрямовані за перебування дітей – мешканців Старого Кривина в нетішинських закладах освіти та культури, перебування мешканців Старого Кривина та Нового Кривина в стаціонарі лікувального закладу та перевезення кривинців –пільговиків комунальним автобусом, бо відповідно до чинного законодавства спроможна ОТГ зобов’язана забезпечити фінансування інфраструктури та соціальних, освітніх і культурних закладів на території громади.

З   повагою Олександр Супрунюк, Нетішинський міський голова,

депутати Нетішинської міської ради