Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Шана героям, полеглим за Україну

28 сер 2019

26 серпня в Міністерстві оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України.
Цього дня дзвін пам’яті та військовий салют пролунали 24 рази… Серед тих мужніх захисників, хто віддав своє життя, захищаючи Україну, і мешканець Старого Кривина Олександр Гуменюк, молодший сержант 40-ої окремої артилерійської бригади. Загинув він 26 серпня 2015 року під час бою під Старогнатівкою Донецької області.
..У середині Зали пам’яті, на спеціальному подіумі, розміщено Книгу пам`яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки. Збройні Сили України Станом на зараз лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні несли бойові втрати. Значиться в ній і ім’я нашого земляка…
У пам’ятному заході взяли участь рідні загиблих героїв, серед них – дружина Олександра Гуменюка – Тетяна Василівна та дві його донечки – 8-річна Анна та 13-річна Наталя, представники керівного складу Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил України, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства, курсанти Військового інституту Київського національного університету ім. Т.Шевченка, військовослужбовці Київського гарнізону.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради