Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Чорнобиль: країна пам’ятає…

25 кві 2019

Вчора, 24 квітня, в Нетішині згадували найбільшу катастрофу в історії світової ядерної енергетики – аварію на Чорнобильській АЕС, вшановували людей, які ціною свого життя і здоров’я врятували Україну та світ від небувалої біди.

Захід пройшов у великій залі Палацу культури. Теплі та щирі слова вдячності на адресу учасників ліквідації аварії на ЧАЕС линули з вуст міського голови Олександра Супрунюка та заступника генерального директора ВП ХАЕС з кадрів та соціального розвитку Віктора Демидюка.

Міський голова вручив Подяки виконавчого комітету міської ради та цінні подарунки учасникам ліквідації на ЧАЕС: Андрію Коптєву, Петру Коробчуку, Володимиру Куцу, Миколі Мазуру, Василю Покотилу та вдові учасника ліквідації аварії Наталії Стадник .

По закінченню урочистостей відбулась свічкова хода до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи, що розташований на перехресті проспекту Незалежності та вулиці Набережна. Побудований пам’ятний знак за власні кошти міського голови Олександра Супрунюка, а міською організацією Українського ядерного товариства, яку очолює заступник генерального директора ВП ХАЕС з кадрів та соціального розвитку Віктор Демидюк, виділено кошти в сумі 10 тис. грн. на облаштування прилеглої до нього території.

Освячення пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи здійснили отець Василь, настоятель храму Святої Преподобної Параскеви Сербської ( вул. Солов’євська) та отець Олег, священослужитель собору св. архістратига Божого Михаїла і архангела Гавриїла Української Православної Помісної Церкви України.

Відділ з організаційних питань апарату

 виконавчого комітету Нетішинської міської ради