Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Ціною людського життя може стати автостоянка біля під’їзду

26 лют 2019

Попри постійне нагадування, багато нетішинців продовжують порушувати правила у сфері благоустрою територій населених пунктів, залишаючи свої автотранспортні засоби поблизу під’їздів житлових будинків, спричинюючи цим певні незручності для пересічних громадян та проїзду спецтехніки – автомобілів медичної допомоги та пожежних. Саме відсутність вільного доступу до житлових будинків може коштувати найдорожчого скарбу – життя людини, якій вчасно не надана відповідна допомога.

Днями на адресу міського голови Олександра Супрунюка надійшов лист від полковника служби цивільного захисту, начальника 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Павла Гвоздяра. Як зазначено в листі, 20 лютого 2019 року о 4-ій ранку в квартирі на 8 поверсі буд. № 24 сталася пожежа, в результаті якої загинув 55-річний чоловік.  Під час оперативних дій з гасіння пожежі особовий склад підрозділу ДСНС зіткнувся з проблемою проїзду рятувальної техніки до місця пожежі: пожежні автоцистерни не змогли під’їхати до під’їзду, бо на проїжджій частині дороги була припаркована велика кількість автомобілів, а щоб розгорнути пожежну автодрабину до вікна на  8 поверсі з протилежного боку будинку, довелось пошкодити загорожу, оскільки обіч широких тротуарів встановлені торговельні павільйони. Також були перегороджені та захаращені проїзди до місця пожежі для пожежно-рятувальної техніки і з боку буд. №1, що по вул. Будівельників. Рятувальникам довелось витрати дорогоцінний час не на гасіння пожежі та спасання життя людини, а на доступ до будинку.

22 січня 2019 року проводились планові тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі в будівлі торгового центру, під час яких було відпрацьовано спільні дії підрозділів 3ДПРЗ та працівників КП НМР «Торговий центр». Серед суттєвих недоліків, які впливають на організацію пожежогасіння, рятування, евакуацію людей і матеріальних цінностей під час виникнення пожеж – хаотична стоянка автотранспорту і встановлення додаткових торговельних павільйонів, якими перекрито проїзд до будівлі торгового центру.

Слід зазначити, що протягом 2018 року та за січень 2019-го складено 52 адмінпротоколи за ст. 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів). Всі вони були розглянуті на засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради. На винних осіб накладено адмінстягнення у вигляді штрафів на загальну суму 32 тис. 640 грн. Право складати протокол за ст. 152 КУпАП мають працівники поліції та уповноважені на те рішенням виконкому міської ради від 07.02.2019 (№64/2019) посадові особи.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради