Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У яскравому сяйві барв Нетішина

09 жов 2019

Жовтень дарує нам справжню палітру фарб і кольорів осені. Тож не випадково ця пора року є найулюбленішою у митців пензля, та саме у жовтні вони відзначають своє професійне свято.
Напередодні Дня художника, 4 жовтня, Палац культури відчинив двері для майстрів живопису нашого міста та почесних гостей, учасників Міжнародного культурно-мистецького пленеру художників «Барви Нетішина». На свято завітала заступник міського голови Ольга Бобіна. Ольга Петрівна вітаючи художників наголосила, що митці своїми творами несуть радість людям та побажала усім натхнення, творчих здобутків і збагачення традицій нашого народу.
Від імені виконавчого комітету міської ради Подяками були нагороджені художники, учасники мистецького пленеру «Барви Нетішина», зокрема, художники Олександр Сердюк, Вячеслав Шуліка, Анна Коваленко, Дмитро Артим, Олена Штепура, Владислава Швець, Галина Андрусенко, Орест Прокоп’юк, Олександр Літвінов, Володимир Лемзяков, Патрісія Лебер (Франція), Олександр Антонюк, Сергій Касьянов, Неоніла Мєдвєдєва, Мирослава Перевальська, Андрій Котлярчук, Кирило Горішний, а також автор та куратор творчого проекту Павло Ротар. За активну участь в роботі пленеру художників Подякою відзначено колектив «Нетішинської міської художньої школи», який очолює досвідчений керівник Інна Степаненко. Цього дня музичні вітання для винуватців свята і їхніх шанувальників підготували солісти і творчі колективи Будинку дитячої творчості та Палацу культури.
6 жовтня виставкову залу в Палаці культури прикрасили чудові роботи учасників Міжнародного пленеру «Барви Нетішина». Більше 20-ти творчих доробків художників з різних куточків України та світу дивували присутніх своєю майстерністю, унікальними техніками, новим поглядом на Нетішин та його околиці, на атомний гігант, найближчі міста та села, креативним поєднанням матеріалів та кольорів. У цей день вітання линули від начальника управління культури виконкому міської ради Івана Михасика, директора Нетішинської школи мистецтв Іванни Сиваківської, автора проекту Павла Ротара, учасників мистецького пленеру. Атмосферу затишного заходу підтримували талановиті вихованці ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв». У рамках пленеру художників незабаром буде підготовлено книгу-каталог та звітну виставку з презентацією каталогу в рамках фестивалю «Французська весна – 2020» у Києві.
Міжнародний проект «Барви Нетішина» – це унікальна подія задля взаємодії та зв’язку культурного фонду України та світу. Учасники творчого заходу мали можливість не лише на власні очі побачити неймовірні місця Нетішина та околиць, але й створити чудові полотна, взяти участь у майстер-класах та виставках. Художники ділилися досвідом, розкривали таємниці створення унікальних творчих доробків.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради