Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині пройшли громадські слухання! Про що говорили присутні?

22 лют 2019

Учора, 21 лютого, у великій залі Палацу культури пройшли громадські слухання по продовженню строку експлуатації енергоблока №1 ХАЕС. Головував на заході міський голова Олександр Супрунюк. Представницьку групу ХАЕС очолював заступник генерального директора з кадрів і соціальних питань Віктор Демидюк.
Поштовхом для зустрічі з громадою міста послужило завершення 13 грудня 2018 року проектного терміну експлуатації енергоблока №1 ХАЕС та розробка у зв’язку з цим Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблока – основного документа, на підставі якого Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) буде приймати рішення про можливість продовження терміну експлуатації енергоблока.
У рамках громадських обговорень доповідали фахівці Хмельницької АЕС. Зокрема, про продовження строку експлуатації енергоблока №1 Хмельницької АЕС» повідомив начальник служби надійності ресурсу і продовження експлуатації Євген Мелешко. начальник відділу служби аналізу безпеки Сергій Романік доповів присутнім про результати періодичної переоцінки безпеки енергоблока №1 Хмельницької АЕС, представники цеху радіаційної безпеки акцентували увагу на радіаційному контролі навколишнього середовища району розташування Хмельницької АЕС, про природоохоронну діяльність Хмельницької АЕС» доповів начальник відділу охорони навколишнього середовища Олександр Левицький.
У ході громадських слухань присутні підтримали питання щодо продовження терміну експлуатації першого енергоблока Хмельницької АЕС. Наприкінці робочої зустрічі очільник міста Олександр Супрунюк зазначив: «Громада усвідомлює, що продовження терміну експлуатації першого енергоблока – життєво необхідне для міста-супутника ХАЕС. Ми за продовження терміну експлуатації першого енергоблока, адже це наш розвиток, наше майбутнє».


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради