Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині продовжується робота з питань запобігання та протидії домашньому насильству

04 бер 2019

Під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної пройшло засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Порядок денний містив 4 питання.
На початку засідання присутні затвердили План роботи координаційної ради на 2019 рік. Про роботу структурних підрозділів щодо попередження домашнього насильства та про обмежувальні заходи, які застосовуються до осіб, які вчинили домашнє насильство доповіли начальник сектору превенції Нетішинського відділення поліції Петро Чесновський, головний спеціаліст відділу соціальних допомог, компенсацій та у справах сім’ї управління соцзахисту населення Ірина Поліщук та начальник служби у справах дітей Антоніна Карназей. За інформацією доповідачів, з метою надання необхідної допомоги особам, які стали жертвами насильства в сім’ї управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради створений банк даних сімей, де існують випадки вчинення насильства в сім’ї або виникає реальна загроза його вчинення. Наразі у банку даних перебуває 84 особи, з них 69 чоловіків і 15 жінок. Перешкоджає та ускладнює роз’яснення проблеми виникнення домашнього насильства небажання розголошувати її поза межами родини, страх перед стороннім осудом. Подолати проблему можливо лише об’єднавши зусилля усіх соціальних партнерів.
В ході роботи присутні обговорили Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами», який набрав чинності 11 січня 2019 року. Кримінальний кодекс України було доповнено такими статтями: 9-1(Обмежувальні заходи, що застосовуються до осіб, які вчинили домашнє насильство), 126-1 (Домашнє насильство) та 390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або не проходження програми для кривдників). В результаті засідання членами координаційної ради були визначені основні напрямки подальшої спільної роботи у сфері запобігання домашньому насильству.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради