Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині облаштовують притулок для безпритульних тварин – потрібна допомога волонтерів

01 кві 2019

Працівниками КП НМР «Благоустрій» нині ведеться активна робота з облаштування притулку для безпритульних тварин (офіційна назва – територія для тимчасової перетримки безпритульних тварин), який розташовутиметься на території «піонерки».

За словами директора КП НМР «Благоустрій» Віктора Кондрацького, внаслідок проведення електронних торгів з поточного ремонту дорожнього покриття та тротуарів по пр. Незалежності та вул. Набережній зекономлено 108 тис. грн., а рішенням міської ради ці кошти були перерозподілені на закупівлю матеріалів для притулку: плит та спеціальних стаканів для огорожі, металевих секцій для воріт, 2 вольєрів, бетону. На сьогоднішній день закуплено обрізні дошки та бруски для виготовлення будок, різний інвентар – відра, бочки, казан, каструлі, миски. У Львові придбано металеву секцію, кріплення та стовпи для огорожі. Ще для годування собак закупляється крупа, м’ясна продукція.

Щодо здійснених робіт на території майбутнього притулку, то вже видалено всі порослі, завезено близько 70 м. куб. ґрунту для вирівнювання поверхні. Нині вирішується питання про підключення водопостачання і каналізації до цієї земельної ділянки. Є проблеми з електропостачанням. Хмельницькобленерго відмовив у наданні технічних умов на його підключення, мотивуючи це тим, що воно немає своїх мереж на території «піонерки».

Загалом, як розповів Віктор Кондрацький, на території притулку буде розміщено 8 відкритих та 5 закритих вольєрів, 80 секційних будок для собак, 4-5 контейнерів, у 2 з них розміщуватиметься складське приміщення та кухня.

Роботи по облаштуванню притулку мають закінчитись до осені. Проводять їх працівники «Благоустрою» своїми силами, але робочих рук вкрай недостатньо. Обіцяли долучитись волонтери, але справа далі словесних обіцянок не зрушила з місця. Вже сьогодні бажаючі можуть зайнятись виготовленням будок для собак. Є їх креслення, всі матеріали. Не будьте байдужими. Зробимо спільними зусиллями гарну справу.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради