Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині жорстоко труять собак! Будьте пильними!

05 чер 2019

На території нашого міста невідома особа здійснила отруєння домашніх та безпритульних собак. За інформацією волонтерів, за останні два дні отруєно 4 домашніх собаки (два – померло), 2 безпритульних собаки отруєно (один – помер).

Зважаючи на останні події закликаємо містян бути пильними, під час прогулянки уважно стежити за своїми домашніми улюбленцями, а також слідкуйте за маленькими дітьми.  Волонтерами направлено письмову заяву до Нетішинського відділення поліції. Правоохоронцями проводиться перевірка. Закликаємо усіх небайдужих: якщо ви стали очевидцем злочинних дій над собаками, обов’язково повідомте поліцію.

Слід нагадати, що відповідно до чинного законодавства передбачена відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Стаття 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами»

1. Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій - караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, -

караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, -

караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Стаття 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення

«Порушення правил тримання собак і котів»

Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях -

тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження»

Стаття 35 За порушення вимог цього Закону винні особи несуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність згідно із законом.

 
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради