Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У конкурентній боротьбі Нетішин виборов право на підтримку від програми «U-LEAD з Європою»

24 кві 2019

У листопаді 2018 року управлінням економіки виконавчого комітету Нетішинської міської ради було подано заявку на участь в Програмі «U-LEAD з Європою», яка фінансується Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida), щодо створення та модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).
23 квітня до Нетішина завітали регіональні представники Програми Олена Дмитрієнко, Марина Дзендзель та начальник відділу з питань розвитку підприємницької та регуляторної політики управління з питань розвитку та споживчого ринку департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької ОДА Олена Сліпко. Метою візиту було знайомство з громадою та вивчення питання щодо можливості надання допомоги у модернізації Нетішинського ЦНАПу та створення повноцінного Центру надання адмінпослуг у Старому Кривині.
Гостей приймав міський голова Олександр Супрунюк. Він розповів, що Нетішинський ЦНАП оснащений відеоспостереженням, має відповідну програму для швидкої та якісної роботи, компетентних працівників. На зустрічі були присутні секретар Старокривинської сільської ради Ольга Клименко, начальник управління економіки виконкому міської ради Наталія Заріцька, завідувач ЦНАПу Галина Кушта. У ході зустрічі присутні оглянули приміщення, в якому розміщено ЦНАП міської ради, ознайомилися з його роботою, побували у Нетішинському міському секторі ДМС та міському відділі ДРАЦС. Опісля було проведено нараду за участю керівництва міста, представників ЦНАПу, депутатів.
Регіональна представниця Програми «U-LEAD з Європою» Марина Дзендзель коротко, але змістовно сформулювала основні засади, на яких будується сучасний центр надання адміністративних послуг. Серед них – зосередити максимальну кількість послуг в одному місці, як для фізичних так і для юридичних осіб, забезпечити належний зовнішній вигляд приміщення (єдиний простір, пандус, санвузол та ін.), створити ефективне віддалене робоче місце адміністратора. Спеціаліст презентувала детальну дорожню карту по модернізації ЦНАПу, починаючи від мети та завдань і закінчуючи дизайном інтер’єру та розміщенням функціональних зон. В ході презентації присутнім на прикладі вже реалізованих проектів було роз’яснено як відбувається вся процедура створення/модернізації. Програма пропонує наступні види допомоги: навчання персоналу, підвищення його кваліфікації, допомога у роботі з мешканцями громади, матеріальна допомога (меблі для облаштування робочих місць персоналу ЦНАП та місць для відвідувачів ЦНАП, офісна техніка, програмне забезпечення), встановлення спеціалізованого обладнання – електронна система керування чергою.
За результатами візиту для Нетішина як громади-учасника Програми буде складене детальне Технічне Завдання для модернізації ЦНАП та створення установи у Старому Кривині із зобов’язаннями Програми «U-LEAD з Європою» і громади. На завершення, спеціалісти висловили сподівання, що завдяки активній позиції місцевої влади та співпраці з їх організацією запланований проект вдасться реалізувати.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради