Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У «Благоустрої» розпочалась «спекотна» пора

03 кві 2019

З настанням сприятливої весняної погоди у працівників КП НМР «Благоустрій» додалося клопоту – попереду «гарячий» період ремонтних робіт. У 2019 році на поточний ремонт доріг та тротуарів з міського бюджету виділено 4 млн. грн. На сьогоднішній день, як зазначає директор КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький,  більше 50% дорожнього покриття у Нетішині потребує капітального ремонту, а поточного ремонту – 80%. За його словами, якщо проїжджа частина пошкоджена більш, ніж на 30% (вибоїни, тріщини, деформація), будь-який поточний ремонт 100-відсоткового результату ніколи не дасть, бо, ремонтуючи одну ділянку дороги, поряд руйнується інша. Отже, потрібен капітальний ремонт – вирізати ділянку старого асфальтобетону і вкласти в неї новий.

Цього року особлива увага приділятиметься поточному ремонту тротуарів, на що буде спрямована значна частина виділених з міського бюджету коштів. Роботи, відповідно до укладених договорів, мають розпочатися в перші дні квітня. Через процедури відкритих торгів та допорогових закупівель визначилось підприємство, яке здійснюватиме в місті всі поточні ремонти дорожнього покриття та тротуарів – ПП «МВМ-13» (м. Шепетівка).

Відкриті торги – Прозоро: просп. Незалежності (сума закупівель – 2 млн. 623 тис. 312 грн., сума договору – 2 млн. 550 тис. 500 грн. ), вул. Набережна (сума закупівель – 774 тис. 927 грн., сума договору – 736 тис. 100 грн.).

Допорогові закупівлі ( торги відбулися): вул. Варшавська (сума закупівлі – 107 тис. 242 грн., сума договору – 104 тис. 146 грн.), вул. Михайлова (суми відповідно становлять 177 тис. 992 грн. та 174 тис. 497 грн.), вул. Снігурі (198 тис. 725 грн. та 191 тис. 435 грн.).

Допорогові закупівлі (двічі не відбулися відкриті торги, а тому, відповідно до чинного законодавства, мала місце процедура прямого укладання договору, оскільки сума вартості робіт по об’єктах становить менше 200 тис. грн.): вул. Енергетиків (сума закупівель та сума договору – 5 тис. 970 грн.), вул. Висоцького (сума закупівель та сума договору – 15 тис. 286 грн.), просп. Курчатова (сума закупівель та сума договору – 6 тис. 931 грн.), вул. Лісова (сума закупівель та сума договору – 18 тис. 343 грн.), пров. Миру (сума закупівель та сума договору – 5 тис. 544 грн.), вул. Шевченка (сума закупівель та сума договору 29 тис. 43 грн.), вул. Старонетішинська (сума закупівель та сума договору - 36 тис.685 грн.).

Як запевнив директор КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький, особлива увага приділятиметься якості ремонтних робіт. У минулому році через неякісну роботу було розірвано договір з рівненським підприємством «Шляхбуд» та не здійснено йому відповідної проплати.

Щодо оздоровчого (ямкового) ремонту, то на площі 1306 м. кв. проводитиме підрядна організація ПП «МВМ-13» пневмоструменевою машиною, а на площі 200 м. кв. – працівники КП НМР «Благоустрій» . Розпочнеться ямковий ремонт тоді, коли середньодобова температура становитиме 10 градусів тепла. За таких умов можна буде працювати з гарячим асфальтобетоном, договір на його постачання вже укладений.

За кошти міського бюджету «Благоустроєм» закуплено також 4 т холодного асфальтобетону. Його можна застосовувати в роботі протягом всього року, навіть при морозній погоді. Перші ремонти дорожнього покриття комунальниками виконані ще в березні – якість робіт задовільна.

Працівники підприємства здійснюють також бетонування зруйнованих тротуарів, для цього закуплено за кошти міського бюджету12 м. куб. бетону.

У планах – фарбування дорожньої розмітки, вже придбано 1800 л фарби. Її наноситимуть за певних умов – проїжджа частина повинна бути нагрітою до 20 градусів тепла. Після проведення ямкового ремонту ( ІІ половина квітня) на дорогах будуть встановлені і обмежувачі швидкості – лежачі поліцейські. У сусідніх містах такі роботи проводяться підрядними організаціями. А для Нетішина – це значна економія бюджетних коштів.

Власними силами КП НМР «Благоустрій» також облаштовуватиме по вул. Михайлова та вул. Набережна з’їзди безперешкодного доступу людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Поповнилось цьогоріч підприємство і спецтехнікою. Через систему Прозоро закуплено дорожню навісну фрезу МТС-10 ( виділено з міського бюджету 199 тис. 800 грн. – за результатами торгів закуплено за 189 тис. грн.), нею можна проводити ямковий ремонт на дорогах та зрізати напливи асфальту на проїжджій частині дороги. Виділено було з міського бюджету 160 тис. грн. і на придбання розкидача дорожніх сумішей РДС-3, але з першого разу торги не відбулися за відсутності учасників. Процедура проводитиметься друге. За кошти власного прибутку (19,4 тис. грн.) з дозволу виконкому куплено також віброрейку для бетонування тротуарів та доріг і профіль до неї.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради