Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Творчі колективи міста об'єдналися заради порятунку маленького життя

26 кві 2019

Ніхто з нас не знає, коли в його домівку постукає біда. Коли у нас все добре, ми не замислюємося про проблеми інших. Нас засмучують неякісні дороги, занадто солодкий чай або необхідність прокидатися вранці...Але якщо відкрити очі ширше, то можна побачити, які серйозні проблеми переслідують людей. Як багато важко хворих діток, що потребують допомоги. День в день вони відстоюють право на життя.
Бореться за життя і маленький нетішинець Дарій Радішевський. Йому лише 1 рік 4 місяці, та він дуже добре знає, що таке нескінчені поїздки до лікарень, черги за медикаментами, батьківська молитва за здоров’я. У хлопчика діагностовано СМА (спінальна м’язова атрофія). Хвороба, на жаль, не виліковна, однак дороговартісні медикаменти можуть призупинити її розвиток. Власними силами родина лікує малечу, проте фінансів не вистачає. 24 квітня велика зала КЗ «Палац культури міста Нетішина» згуртувала творчі колективи міста та усіх небайдужих нетішинців на благодійний концерт по збору коштів на лікування маленького нетішинця.
Ініціаторами заходу виступила зразкова вокальна студія «Камелія» (керівник Каміла Пельванова) спільно з ГО «Успішна молодь Нетішина».Твор Організаторами заходу є КЗ «Палац культури міста Нетішина». Підтримали важливу справу талановиті колективи Будинку дитячої творчості та Палацу культури. Серед них – зразковий ансамбль бального танцю «Шарм» (керівник Лариса Грищук), студія естрадної мініатюри «Браво» (керівник Світлана Степанюк), Народний театр пісні «Криниченька» (керівник Валентина Темна), СК «Золота осінь» ( керівник Дарія Орловська), Народний вокальний ансамбль «Зорепад» (керівник Леся Іванюк), зразкова хореографічна студія «Серпантин» (керівник Валентина Павлова), Народний ансамбль-студія сучасної естрадної пісні «Синевір» (керівник Тетяна Ліпатова), зразковий ансамбль танцю «Лайф» (концерт-мейстер Мар’яна Федорчук), студія східного танцю «Лантана» (керівник Євгенія Кравченко). Протягом декількох годин талановиті дітлахи нашого міста дарували присутнім зворушливі вокальні композиції, хореографічні номери, демонстрували свої таланти у гімнастиці та естрадній мініатюрі, які супроводжувалися бурхливими оплесками глядачів. Ведучою заходу виступила чарівна вихованка «Камелії» Уляна Степанюк.
Спільними зусиллями під час концерту вдалося зібрати 14 тисяч 880 гривень, які були передані матусі Дарія – Наталії Радішевській. Наприкінці заходу нетішинка, не стримуючи емоцій, подякувала усім небайдужим за допомогу та підтримку. Також у цей день в холі Палацу культури пройшла благодійна виставка робіт ручної роботи мами Дарія. Варто розуміти, що благодійність – це не спосіб отримати, а можливість віддати. Об’єднуємося заради гарних справ, заради допомоги тим, хто потребує підтримки! Разом – ми сила!
Допомогти родині усі бажаючі можуть перерахувавши кошти на картку (Приватбанк) мами Наталії Радішевської – 5168 7573 9742 3908. Не будьмо байдужими! Подаруймо надію на здорове життя янголятку Дарію.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради