Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Старокривинська парафія стала першою на Славутчині, яка перейшла до ПЦУ

25 бер 2019

24 березня 2019 р.відбулися збори парафіяльної громади Свято-Дмитріївської церкви с. Старий Кривин про перехід з РПЦ в Помісну Православну Церкву України.

Присутні, а це 163 парафіянина, одноголосно проголосували за приєднання до Православної Церкви України, а також прийняли статут церкви у новій редакції та висловили недовіру нинішньому настоятелю о. Віктору. 
Відповідно до чинного законодавства, процедуру приєднання до ПЦУ може ініціювати священик або церковна громада. У Старому Кривині змушені були піти другим шляхом. Тричі на збори запрошували настоятеля Свято-Дмитріївського храму отця Віктора, але він не прийшов. Тож 24 березня громада зібралася без священика. Це були другі збори прихожан старокривинської Свято-Дмитріївської церкви. 3 2019 р.березня кривинці вже висловилися за приєднання до ПЦУ, однак тоді результат голосування не було належно запротокольовано. А на Прощену неділю, 10 березня, як розповідають мешканці села, о. Віктор привселюдно висловлювався проти того, щоб сільська церква перейшла до ПЦУ, а тітушки та невідомі люди, звезені автобусами, витиснувши з храму старокривинців, намагалися провокувати парафіян.

Нині рішенням зборів вибрано уповноваженого, на якого покладено зобов’язання зареєструвати нову редакцію статуту Свято-Дмитріївського храму, в якій зазначено теперішню приналежність церкви до ПЦУ.

 

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради