Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Співпраця з роботодавцями: збереження та створення робочих місць

22 лют 2019

Сьогодні служба зайнятості є однією із наймобільніших державних служб, яка надає комплекс різноманітних соціальних послуг населенню та роботодавцям. Співпраця з місцевими органами влади, зокрема об’єднаними територіальними громадами (ОТГ), територіальними підрозділами центральних органів влади, соціальних Фондів, роботодавцями, допомагає спрогнозувати ситуацію на ринку праці, повернути до продуктивної зайнятості населення.

«На сьогодні спостерігається тенденція щодо зростання попиту роботодавців на кваліфікованих працівників. Так, з початку 2019 року службу зайнятості поінформували 1,4 тис. роботодавців (що на 38,2% більше ніж за січень 2018 року) про наявність  4,1 тис. вакансій, з яких  24,1 % укомплектовано», - зазначив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

З початку 2019 року розмір оплати праці на 1 вакансію в середньому становив  5345  грн., що на 19,5% більше ніж за відповідний період минулого року.

Забезпечено роботою 1,1 тис. осіб, в тому числі за направленням служби зайнятості 976 осіб.

Окрім того, на замовлення 220 роботодавців, 424 осіб пройшли професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації. До прикладу, у  2018 році за сприяння Кам’янець-Подільської районної філії Хмельницького ОЦЗ (далі – Філія) на ТОВ СГ «Нібулон» працевлаштовано 25 осіб з числа безробітних. На замовлення цього ж підприємства на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ 18 безробітних проходили підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення за напрямом «змішане сільське господарство». Щороку для незайнятих громадян об’єднаних територіальних громад проводяться громадські роботи по благоустрою території села, організовується робота з документами. Так, за сприяння цієї ж Філії на території Довжоцької сільської ради укомплектована вакансія бухгалтера та діловода. А для подружжя Біликів (ФОП Білик Світлана Сергіївна та ФОП Білик Дмитро Олександрович), які ведуть сімейний бізнес (весільний салон «Шарм») за сприяння районної філії організоване професійне навчання шляхом стажування 9 осіб безпосередньо на робочому місці за професіями - кравець, швачка, оформлювач готової продукції.