Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сила голосу юних талантів підкорила міжнародний фестиваль

18 гру 2019

Від їх голосів затамовує подих, а по шкірі бігають мурашки. Кожен їх виступ, кожна композиція пронизана щирістю і теплом, темпераментом та експресією, безпосередністю й вишуканістю. Хто вони? Талановиті вихованці досвідченого педагога Ольги Дьячиної. Керівник Народного вокального ансамблю та студії естрадної пісні «Вернісаж» і Зразкової вокально-естрадної студії «Срібні нотки» навчає дітей чути та відчувати пісню, прививає бажання до постійного розвитку та вдосконалення.

Вже багато років юні вокалісти підкорюють нові музичні вершини, прославляють рідне місто на всеукраїнській та світовій арені. Не став винятком й міжнародний фестиваль-конкурс музики і вокального мистецтва «Riga Symphony», який проходив у Ризі (Латвія) з 10 по 15 грудня. Захід об’єднав талановиту молодь з різних куточків світу. Серед учасників була й делегація з Нетішина, Славути і Острога під керівництвом наставника Ольги Дьячиної.

Амбітні, яскраві, чарівні й голосисті вокалісти з честю змагалися і в результаті оцінювання професійного журі – поповнили скарбничку черговими перемогами. Відтак, солістка Ольга Свинарчук виборола почесне перше місце у номінації «Світовий хіт» і друге місце у номінації «Фольк», дипломантом другої премії у номінаціях «Світовий хіт» та «Фольк» стала Богдана Оборжицька. Матвій Гасімов отримав перше місце у номінації «Світовий хіт». Божена Поліщук стала стала володаркою першої премії у номінаціях «Фольк» та «Пісня латвійського композитора», а також отримала третє місце в номінації «Світовий хіт».

Окрім насиченої конкурсної програми, учасників міжнародного фестивалю чекала не менш яскрава програма розваг. Червона доріжка, на якій країни-учасниці конкурсу представляли національні костюми, «Білий бал» з традиційними стравами різних народів, всесвітньо відомий «Щедрик» у виконанні українців в костелі Св. Петра, зустріч з Послом України в Латвії, нові знайомства та безліч неймовірних емоцій – усе це мало місце на фестивалі-конкурсі музики і вокального мистецтва «Riga Symphony». Вітаємо юних зірочок Ольги Дьячиної з черговими перемогами! Нових звершень та успіхів вам! Пишаємося!

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради