Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія пройшла злагоджено і конструктивно

04 бер 2019

Більше 100 питань було винесено на розгляд порядку денного 52-ї сесії Нетішинської міської ради VІІ скликання, яка відбулася 1 березня. Про депутатські запити – питання, яке традиційно першим значиться на порядку денному. Одноголосно було підтримано один з двох депутатських запитів депутата Лілії Крайчинської (Воля-РНС) – про виділення коштів на встановлення світлофору або лежачого поліцейського на проїжджій частині по вул. Михайлова (навпроти магазину «АТБ»), а про заборону на території Нетішина розміщення та діяльності пересувних цирків, звіринців і депутатський запит Олени Матросової («Нетішинська самооборона – народний контроль») – про підготовку і надання проектних пропозицій щодо обладнання в школах міста (крім №1) медіатек, не були підтримані депутатами – вся необхідна робота в цьому напрямку проводиться КП НМР «Агенція місцевого розвитку» та адміністраціями шкіл.

Депутатами було підтримано звернення Нетішинської міської ради VІІ скликання до Верховної Ради України щодо необхідності якнайшвидшого прийняття проектів двох Законів України, спрямованих на створення умов для доступності придбання автомобілів громадянами України, внесено зміни до затверджених на попередніх сесіях плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік та до фінансового плану КП НМР «Нетішинський міський ринок» на 2019 рік», взято до відома виконання в 2018 році 23 міських програм, також внесено зміни до ряду міських програм; погоджено акти про списання 5 багатоквартирних будинків з балансу КП НМР «ЖКО» (пр. Курчатова, 6, пров. Миру,8, вул. Набережна, 9а та 15а, пр. Незалежності, 27), прийнято до комунальної власності територіальної громади квартири по вул. Варшавська.

Заслухали та взяли до відома депутати міської ради звіт наглядової ради КП НМР «Благоустрій» Григорія Фесенка. Серед іншого, також було затверджено порядок встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок на території Нетішина та порядок розміщення об’єктів торгівлі, сфери послуг, відпочинку та розваг на об’єктах благоустрою. Встановлено пільги зі сплати земельного податку, що сплачується на території Нетішинської міської ради (100% суми податкового зобов’язання за рік) для групи платників-землекористувачів, суб’єктів господарювання комунальної форми власності, які утримуються за рахунок коштів бюджету міста, земельні ділянки в яких перебувають у постійному користуванні: для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови, для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій. Рішенням міської ради управлінню капітального будівництва виконкому передано функції замовника будівництва об’єкту «Нове будівництво пішохідного моста через річку Горинь в районі вул. Михайлова». Разом з тим, депутатами не були підтримані зміни до статуту КНП НМР «Центр ПМСД» – право затвердження штатного розпису директором підприємства і надалі відбуватиметься за погодженням із міським головою.

Понад 60 питань нараховував блок земельних питань, більшість з яких приймалось шляхом пакетного голосування. Разом з тим, в черговий раз депутати не прийняли рішення про визнання переможцем конкурсу від 18 вересня 2008 року ПП «Укрспецізоляція» щодо набуття права оренди земельної ділянки площею 3 га, яка розташована по вул. Варшавська (район міського пляжу). З метою виконання постанови суду даний проект рішення перебуває на розгляді депутатів міської ради

 Відділ з організаційних питань апарату

 виконавчого комітету Нетішинської  міської ради