Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради: розпочалась із запізненням, але результат - продуктивний

20 тра 2019

17 травня 2019 року відбулась 56 сесія Нетішинської міської ради VІІ скликання, на порядку денному якої значилось 70 питань.

Анонсований початок пленарного засідання на 10.00 відбувся з більш, ніж півгодинним запізненням. Причина цьому – відсутність кворуму, тож довелось чекати, доки зберуться депутати.

Перед початком розгляду порядку денного виступили мешканці міста. Ольга Сукова просила її працевлаштувати. Після реорганізації КП НМР«ЖКО» жінка залишилась без роботи. Валерій Марчук та Володимир Соснов озвучили письмові прохання надати представникам громади комунальний автобус для поїздки до Вінниці на засідання апеляційного суду у справі повернення міських електромереж з обленерго до комунальної власності. «Позов представниками громади було подано до міської ради, а не до обленерго. А тому опонентів не возитимемо», - такою була відповідь міського голови Олександра Супрунюка.

На пленарному засіданні прийнято рішення про обмеження (з 23.00 до 7.00) продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових в об’єктах торгівлі, крім торгівлі в закладах ресторанного господарства. Затверджено перелік об’єктів, які фінансуються у 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Це - захисна споруда цивільного захисту (НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів та ліцей») та протирадіаційне укриття (пров. Миру, 12а). Передано управлінню капітального будівництва виконкому функції замовника будівництва водогону і пожежних гідрантів по вул. Солов’євська і пров. Зелений та будівництва спортивного майданчика у парку в районі вул. Набережна.

Депутати своїм рішенням затвердили звіт про виконання бюджету міста за січень-березень 2019 року, фінансового плану КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» на 2019 рік та внесли зміни до 6 міських програм. Внесено зміни і до бюджету міста на 2019 рік. Із загального фонду, серед іншого, виділені кошти: для КП НМР «Благоустрій» (підвищення заробітної плати працівникам – 600 тис. грн.), для КП «Комфорт» (придбання паливно-мастильних матеріалів для земснаряду – 173 тис. грн., придбання паркових лавок, дерев’яних брусів, труб та ін. – 196,8 тис. грн.), для КНП НМР «Центр ПМСД» (придбання туберкуліну – 50 тис. грн.), КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» (придбання антирабічної вакцини, встановлення вікон та дверей та ін. – 75, 3 тис. грн.), управління освіти (загальноосвітні заклади міста - придбання меблів, дидактичних матеріалів і т. ін. – 504 тис. грн.), управління культури ( Палац культури - встановлення системи відеоспостереження – 52 тис. грн., міський будинок культури – встановлення системи відеоспостереження - 51 тис. грн., міська школа мистецтв – поточний ремонт класів – 56, 8 тис. грн. та ін.). Зі спеціального фонду виділено 1 млн. грн. на будівництво міського парку культури та відпочинку, 338, 5 тис. грн. – на капітальний ремонт будівлі НВК, 20 тис. грн. – на придбання телевізора з нагоди 30-річчя ансамблю бального танцю «Шарм» та ін..

Міська рада внесла зміни до Положення про Фонд комунального майна Нетішина та надала згоду Фонду на укладання додаткових угод до 3 договорів оренди індивідуально визначеного (нерухомого або іншого ) майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Нетішина. Також надано згоду Фонду на укладання договору оренди майна (площею 312, 69 кв. м), що належить до комунальної власності нетішинської громади, яке перебуває на балансі КП НМР «Торговий центр». Оголошення про намір здачі його в оренду буде опубліковане на веб-сайті міської ради та в ЗМІ.

Серед інших прийнятих рішень: взято до відома проміжні звіти про виконання декількох міських програм, внесено зміни до попередніх рішень міської ради та ін..

Рішення щодо земельних питань приймались практично без обговорень, всі вони попередньо детально вивчались постійною профільної депутатською комісією. Разом з тим, в черговий раз депутати міської ради не проголосували за передачу ПП «Укрспецізоляція», як переможцю конкурсу, в оренду земельної ділянки, площею 3 га, яка розташована у районі міського пляжу.

 Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинскої міської ради