Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міськради: за початок реформування дитячого харчування проголосовано, призначення директора зош №4 погоджено

04 лис 2019

У перший день листопада відбулась 64 сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Перед початком її роботи слово для виступу мав Михайло Поковба, директор ПАТ «Енергомонтажвентиляція». Він звернувся до міського голови Олександра Супрунюка та депутатів міської ради з проханням допомогти йому вирішити проблему –звільнити Вячеславом Шматом та Сергієм Калабським (займаються випалюванням деревного вугілля) бетонований майданчик площею 350 кв.м на земельній ділянці, яку він орендує у міської ради.Обидва всілякими шляхами намагаються і далі там розвивати свій бізнес. Обіцянки звільнити територію залишилися лише на словах. Як сказав М. Поковба, термін договору оренди бетонованого майданчика між ним та В. Шматом вже давно закінчився.(При цьому слід зазначити, що міська рада дозволів на будь-яку оренду чи суборенду не надавала. Отже, вищезазначений договір підлягає сумніву). За словами М. Поковби, до нього щодня звертаються старокривинці зі скаргами на їдкий дим, а зарадити проблемі він не може.

Традиційно пленарне засідання розпочалось із депутатських запитів. Їх було 5, всі вони підтримані депутатами одноголосно: Сергія Волкова («Нетішинська самооборона - народний контроль -») – про облаштування пішохідного переходу поблизу буд. №7 по вул. Варшавська; Геннадія Вагнера («За конкретні справи») – про поновлення фонду шкільних бібліотек за рахунок книг, які зазначені в навчальних програмах; Олександра Марчука (ВО «Свобода») – про підготовку для розгляду на наступну сесію проекту рішення міської ради про звернення до керівництва держави щодо продовження мораторія на продаж землі сільськогосподарського призначення і проведення референдуму з цього питанню; Романа Кузіва («Воля») – про передбачення в бюджеті Нетішинської міської ОТГ на 2020 р. капітального ремонту дороги від залізничного вокзалу до перехрестя з регіональною дорогою та встановлення вздовж доріг в Старому Кривині світильників, які демонтовані під час реалізації в Нетішині програми НЕФКО і придатні до експлуатації; Валентини Щукли («Воля») - про підготовку звернення до відповідних державних органів про необхідність подальшого функціонування в Нетішині багатопрофільного медичного закладу 1 рівня у складі Шепетівського госпітального округу.

 Рішенням міської ради управлінню капітального будівництва виконкому передано функції замовника будівництва об'єкту «Реконструкція частини будівлі поліклініки (орендованої КНП НМР «Центр первинної медико-санітарної допомоги» ).

 Депутати прийняли рішення про затвердження 3-х міських програм: розвитку пасажирських перевезень у Нетішині на 2020 рік; природоохоронних заходів на території сіл Старий Кривин та Новий Кривин; благоустрою Нетішинської міської ОТГ на 2020-2022 роки. Разом з тим, прийнято рішення про внесення змін до 7 міських програм. Зміни, серед іншого, стосувались збільшення обсягів їхнього фінансування.

Чотири питання порядку денного стосувались бюджетів Нетішина та Старого Кривина. Спочатку були прийняті рішення про виконання обох бюджетів за січень-вересень 2019 року.Відповідно до прийнятого рішення про внесення змін до бюджету Старокривинської сільської ради на 2019 р., виділено кошти на придбання конвекторів у приміщенні сільської ради, ремонт електропостачання у багатоповерхівках по вул. Привокзальній, придбання контейнерів для сміття. Проголосували депутати і про внесення змін до бюджету Нетішина на 2019 рік. Відповідно до бюджетних запитів головних розпорядників коштів бюджету міста, проведено перерозподіл бюджетних призначень у межах загального обсягу бюджету. Так, серед іншого, виділено 22, 5 тис. грн. на виплату одноразової грошової допомоги чемпіону світу з боротьби самбо Ярославу Давичуку та його тренеру Геннадію Горохову; 54, 5 тис. грн. – на поточнимй ремонт системи опалення будівлі виконкому; 55, 8 тис. грн – для міської художньої школи (преміювання до 30-річного ювілею); 31, 2 тис. грн. –для муніципального духового оркестру (преміювання до 25-річного ювілею);124,6 тис. грн.- для управління соціального захисту населення (преміювання до Дня працівників соціальної сфери); 21, 6 тис. грн.та 50 тис. грн. – КНП «СМСЧ м. Нетішин» (придбання кардриджа, системного блоку та придбання реабілітаційних ліжок у відділення анестезіології); 202 тис. грн. – управління освіти (продукти харчування);150 тис. грн. – виконком (придбання обладнання та декоративно-мистецьких композицій для ігрових майданчиків). Підтримані депутатами були також і додаткові бюджетні пропозиції: виділено 394 тис. грн. для співфінансування програми фонду НЕФКО (реконструкція мереж вуличного освітлення), 126 тис. грн. – збільшення фонду заробітної плати Фонду комунального майна Нетішина. Після тривалого «гарячого» дискусійного обговорення більшість депутатів проголосувало і за виділення 300 тис. грн. для виготовлення проектної документації по об'єкту «Реконструкція частини будівлі харчоблоку та пральні по вул. Лісова, 1/4» (будівля медсанчастини). Це перший крок до запровадження в життя в Нетішині сучасної фабрики-кухні «Cook &Chil», яка переймається приготуванням смачного та корисного харчування для дітей.

 З метою розгляду заяви ПСМНЗ «Нетішинська художня школа», рішенням міської ради надано згоду Фонду комунального майна Нетішина на укладання договору оренди частин будівлі (площею 796, 1 кв.м), що належить до комунальної власності територіальної громади міста.

 Внесено зміни до Положення про Фонд комунального майна м. Нетішина (стосувались вони функцій Фонду у сфері квартирного обліку ) та затверджено в новій редакції положення про відділ містобудування, архітектури та благоустрою виконкому. Надано згоду комісії з припинення юридичної особи КП НМР «Нетішинський міський ринок» шляхом ліквідації на списання майна - відокремленої частини майданчика площею 10 тис.кв. м з бетонованим покриттям в межах земельної ділянки. Ще одним прийнятим рішенням затверджено ліквідаційний баланс КТВП «Міськторг».

Два рішення міської ради стосувались кадрової політики в освітянській галузі. Спочатку депутати проголосували за внесення зміни до попереднього рішення про типову форму контракту з керівництвом закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності. А потім призначили на посаду директора Нетішинської зош І-ІІІ ступенів №4 Зою Машук, як переможця конкурсу.

 Безоплатно від ОСББ «Атомник-505», відповідно до рішення міської ради, прийнято до комунальної власності територіальної громади Нетішина зовнішнє освітлення, що поблизу буд. 3а по просп. Незалежності.

 Після дискусійного обговорення депутати підтримали проект рішення про передачу КП «Комфорт»» окремих повноважень щодо управління майном, яке належить до комунальної власності територівальної громади, а саме: укладати строкові договори земельного сервітуту на право розміщення тимчасових споруд на частини земельної ділянки, що перебуває в користуванні підприємства (мова йде про міський парк).

 Щодо великого блоку земельних питань, то всі вони попередньо детально вивчались профільною депутатською комісією. Голосування, окрім деяких спірним, проходило практично без обговорень.

 Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради