Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради:депутати працювали плідно і конструктивно

27 чер 2019

У середу, 26 червня, відбулася чергова 58-ма сесія Нетішинської міської ради. Порядок денний налічував 100 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності Нетішин, сіл Старий Кривин та Новий Кривин. Головував на пленарному засіданні міський голова Олександр Супрунюк.

Міською радою було підтримано усний депутатський запит Олени Матросової до міського голови Олександра Супрунюка щодо забезпечення проведення конкурсу бізнес-планів для молоді з подальшим наданням стартової суми для їхнього втілення за умов часткового співфінансування, створення робочої групи з розробки положення про конкурс та конкурсної комісії. (Слід зауважити, що ще 12 грудня 2017 р. міський голова провів робочу зустріч з молодими підприємцями Нетішина, на якій обговорювалось питання сприяння соціально-економічному розвитку міста через розвиток бізнесу у сферах відпочинку, громадського харчування та ін..О. Супрунюк пообіцяв всіляке сприяння місцевої влади, але молоді підприємці тоді пасивно відреагували на таку ініціативу).

Прийнято депутатами рішення щодо визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. м. загальної площі нерухомого майна фізичних осіб, що надається в оренду на території Нетішинської міської територіальної громади на 2020 р.. Рішення набере чинності з 1.01. 2020 р. та буде опубліковане в газеті «Нетішинський вісник».  

Затверджено ліквідаційний баланс КТВП «Міськторг» та зобов’язано голову ліквідаційної комісії Олену Хоменко подати в установленому законом порядку необхідні документи про припинення юридичної особи - підприємства для внесення в ЄДР.

Депутати проголосували за внесення змін до міської програми «Турбота» на 2019 рік. Зміни були розроблені з метою забезпечення додаткової соціальної підтримки найбільш соціально вразливих категорій громадян міста, а саме, осіб з низькими доходами при здійсненні ними платежів за капітальний ремонт житлових будинків та ліфтів, а також осіб з інвалідністю, які потребують забезпечення засобами особистої гігієни і просять на їхнє придбання надати матеріальну допомогу. Також прийнято ще одну соціальну програму - підтримки жителів Старого Кривина та Нового Кривина на 2019 рік, які опинились в складних життєвих обставинах, в тому числі, на лікування. Орієнтовний обсяг фінансування – 21,5 тис. грн., джерело фінансування – бюджет Старокривинської сільської ради. Як зазначено в пояснювальній записці до проекту рішення, на 2020 рік буде прийнято програму «Турбота» вже Нетішинської міської об’єднаної територіальної громади.

Міською радою прийнято ряд рішень, що стосувались життєдіяльності сіл Старий Кривин та Новий Кривин.

Міська рада взяла до відома факт дострокового припинення повноважень в. о. старости сіл Старий Кривин та Новий Кривин Василя Малинюка. Цим же рішенням уповноважено управління економіки виконавчого комітету міської ради (мається на увазі сектори ЦНАПу) на здійснення реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання осіб на території сіл Старий Кривин та Новий Кривин, на прийняття та подачу документів з метою отримання усіх видів соціальних допомог, на прийняття та передачу відповідним органам документів дозвільного характеру.  Також депутати затвердили передавальний акт №1 об’єктів нерухомого майна Старокривинської сільської ради (в частині будівель).

  Рішенням міської ради внесено зміни до бюджету Старокривинської сільської ради на 2019 рік. У зв’язку з тим, що проектна документація капітального ремонту дороги по вул. Солов’їній у с. Старий Кривин не пройшла експертизи, частину коштів вирішено спрямувати на поточний ремонт асфальтобетонного покриття по вул. Перемоги, вул. Л. Українки, вул. Б. Хмельницького в с. Старий Кривин (загалом 800 тис. грн.), 84 тис. грн. виділено на обслуговування території благоустрою двох сіл (додатково введено в штат КП «Благоустрій» 3-х працівників), 200 тис. грн. виділено на поточний ремонт адмінбудинку Старокривинської сільської ради під ЦНАП,  20 тис. грн. – на виплату матеріальної допомоги мешканцям двох сіл, 4, 5 тис. грн. – на проведення експертизи проекту капітального ремонту їдальні Старокривинського НВК та її супровід.

 З метою вирішення окремих проблемних питань, внесено зміни також до бюджету Нетішина на 2019 р.. Станом на 1 червня 2019 р. обсяг доходів загального фонду бюджету міста виконано на 106,1%. Серед іншого, за рахунок субвенційних коштів виділено 472 тис. грн. на придбання персональних комп’ютерів для управління освіти, 163 тис. грн. – на придбання оргтехніки для НВК, 338,5 тис. грн. – на капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту (господарська будівля)НВК, 300 тис. грн. – на капітальний ремонт споруди цивільного захисту зош №4, 2млн. 264 тис. грн. (відповідно до наказу Мінрегіонбуду) – на капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту (ПРУ) НВК.

 З міського бюджету виділено 150 тис. грн. для КП «Нетішинський міський ринок» для надання безповоротної фінансової допомоги; для КП «Благоустрій» - 250 тис. грн. – на реконструкцію електричних мереж виробничої бази КП «ЖКО», 198 тис. грн. – на придбання лавочок, 446 тис. грн. – на поточний ремонт доріг, 91, 5 тис. грн. – на видалення аварійних дерев на кладовищі по вул. Лісова,56, 8 тис. грн. – для облаштування зон вигулу домашніх тварин та місць підгодовування безпритульних тварин, 1млн. 194 тис. грн. – на придбання трактора МТЗ 82 в комплекті та ін.; 70 тис. грн. – для участі у фестивалі-конкурсі «Слов’янський вінець співдружності» (БДТ), 94, 4 тис. грн. – для поточного ремонту системи опалення підвальної частини будівлі (зош №2), 54, 2 тис. грн. – на придбання лінолеуму, світильників (зош № 4), 54 тис. грн. – на автотранспортні послуги КП «Комфорт»», 20 тис. грн. - придбання путівок для оздоровлення дітей, 58, 3 тис. грн. – для придбання руберойду, ремонт рентгенівського діагностичного апарату (КНП «СМСЧ м. Нетішин»); територіальний центр – 135 тис. грн. – на утримання штатних одиниць відділу соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, 100 тис. грн. – на часткове відшкодування придбання засобів особистої гігієни особам з інвалідністю; 100 тис. грн. – на будівництво пішохідного моста через р. Горинь поблизу стадіону (УКБ виконкому), 69, 3 тис. грн. – на експертне обстеження ліфтів у житлових будинках та ін..

 Міська рада погодила акти про списання 2-х багатоквартирних будинків: №3 по пров. Миру та №2 по вул. Шевченка, затвердила положення про управління соціального захисту населення та про Нетішинський територіальний центр соціального обслуговування(надання соціальних послуг).

 Рішенням міської ради ліквідована група централізованого господарського обслуговування управління освіти, натомість, утворено господарську групу та затверджено її штат, внесено зміни до 5-ти міських програм та взято до відома виконання 4-ох у 2018 році.

На сесії міської ради прийнято рішення про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Нетішинської міської ОТГ, забезпечуватиме його проведення виконавчий комітет міської ради.

Майже 70 налічував блок земельних питань. Так, серед інших прийнятих рішень затверджено умови продажу права оренди 2 земельних ділянок комунальної форми власності: для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (площею 0, 2765 га), яка розташована по вул. Висоцького, у районі будівлі №1 та для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (площею 0, 0056 га), яка розташована по вул. Михайлова, в районі ж/б №24.

Депутати прийняли рішення про проведення повторних земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди терміном на 5 років 4-ох земельних ділянок несільськогосподарського призначення (площею 0,4915 га, 0,5281 га, , 0,5118 га, 0,5083 га), що розташовані на північ від житлової забудови. Перший раз, на початку червня ц. р., торги не відбулися через відсутність учасників.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради