Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради пройшла результативно

28 січ 2019

25 січня відбулася п’ятдесята сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Перед початком розгляду порядку денного пленарного засідання було заслухано декілька виступів нетішинців. Інвалід 2 групи Валерій Марчук, який з 1986 року перебуває на черзі у виконкомі на отримання житла (нині проживає в гуртожитку), звернувся з проханням надати його сім’ї ізольоване житло. В іншому випадку, з 26 лютого Валерій Марчук погрожує оголосити медикаментозне голодування.
Проблему надання особам з інвалідністю засобів гігієни порушила у своєму виступі інвалід 1 групи Яніна Василевська. Вона звернулась до депутатів міської ради з проханням відмінити рішення щодо часткового відшкодування у натуральній формі витрат з міського бюджету (загалом виділено 310 тис. грн.) особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю для придбання засобів особистої гігієни, залишивши таке відшкодування, як було раніше, в грошовому еквіваленті (500 грн.), оскільки станом на кінець січня 2019 року засоби особистої гігієни отримали лише декілька осіб. Зміну відшкодування з грошової на натуральну форму Яніна Василевська вважає несправедливим, бо її думки з приводу таких змін ніхто не запитував.
Звернення Яніни Василевської було адресоване Олені Матросовій, депутату міської ради, голові постійної депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, інформації, молоді та спорту та Олені Токар, голові ГО «Фенікс», як ініціаторам нововведень – передати з управління соціального захисту виконкому до КНП НМР «ЦПМСД» функцію забезпечення осіб з інвалідністю засобами особистої гігієни. Як відомо, рішення щодо зміни з 2019 року грошової форми відшкодування придбання засобів особистої гігієни на натуральну, було прийнято на підставі рішення засідання круглого столу в серпні 2018 року.
Відповідно до чинного законодавства, закупівлі на суму понад 200 тис. грн. проводяться тільки через систему Прозоро. КП НМР «ЦПМСД», як того вимагає законодавство, виставило закупівлі засобів гігієни на електронні торги. Відбутися вони мають не раніше лютого.
На пленарному засіданні міський голова Олександр Супрунюк повідомив, що особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, які не отримали в січні 2019 року засобів гігієни, можуть звернутися з відповідною письмовою заявою про надання матеріальної допомоги. Рішення прийматиметься на засіданні виконкому. Перед місцевими обранцями на сесії звітував про роботу Шепетівської місцевої прокуратури за 2018 рік її керівник Олександр Базан.
Розгляд порядку денного розпочався з виступу Зоряни Мовчанюк, голови Нетішинської виборчої комісії. Вона ознайомила присутніх з постановою Нетішинської виборчої комісії від 28 грудня 2018 року про реєстрацію депутата міської ради Сергія Волкова (пройшов за списком Нетішинської МО ПП «Громадський рух «Народний контроль». Як відомо, в грудні 2018 року депутат Ірина Дорожнюк склала депутатські повноваження).
Було підтримано депутатські запити: Зої Машук ( «Воля-РНС») – про передбачення з січня 2019 року в міському бюджеті коштів для педагогічних працівників позашкільних та дошкільних навчальних закладів для виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.01. 2018 р. № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників»; Юрія Камозіна («Нетішинська самооборона – народний контроль») – про визначення міським головою комунального підприємства чи установи, яка замовить проект землеустрою на земельну ділянку, що розташована в районі буд. №16 по пр. Незалежності, для подальшого її обслуговування; Олександра Марчука (ВО «Свобода») - про встановлення автобусної зупинки в районі буд. № 3 по пр. Незалежності та про встановлення освітлення по вул. Підгірній.
Депутатами було затверджено звіт про виконання бюджету міста за 2018 рік та внесено зміни до бюджету міста на 2019 рік; підтримано електронну петицію щодо забезпечення фінансування комплексної програми підтримки та розвитку житлового фонду м. Нетішин на 2018-2020 роки, розміщену Наталією Добровольською на веб-сайті «Розумне місто»; затверджено план роботи Нетішинської міської ради VII скликання на ІІ півріччя 2019 року; затверджено програму соціально-економічного розвитку міста на 2019 рік та декілька міських програм; затверджено фінансові плани КП НМР «Благоустрій» і КП НМР «ЖКО»; внесено зміни до ряду міських програм; передано управлінню капітального будівництва виконкому функції замовника капітального ремонту частини будівлі зош №2; встановлено надбавки, преміювання та виплату матеріальних допомог міському голові; внесено зміни щодо складу виконавчого комітету (відтепер його кількісний склад становить 15 чоловік) та ін.
Що стосується земельних питань, то були прийняті позитивні рішення, які стосувались звернень громадян щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її у власність для ведення індивідуального садівництва, будівництва індивідуальних гаражів, будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд; затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельних ділянок у натурі; розірвання та поновлення дії договорів оренди земельних ділянок та ін. Окрім цього, депутати своїм рішенням затвердили умови продажу оренди 4 земельних ділянок, встановивши при цьому, що стартова ціна лотів з продажу права оренди на земельну ділянку дорівнює розміру річної орендної плати. Було також затверджено КП НМР «Нетішинський міський ринок» технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 2,1497 га, яка перебуває в постійному користуванні, для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури, на дві окремі земельні ділянки. Одну з них, площею 1 га, у зв’язку з добровільною відмовою, переведено в землі запасу Нетішинської міської ради. Наступним рішенням надано дозвіл територіальній громаді Нетішина в особі міської ради на виготовлення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення цієї земельної ділянки: із земель громадської забудови для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури в землі житлової забудови для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважального та ринкової інфраструктури. Також зобов’язано виконком міської ради розробити проект землеустрою та подати на затвердження до міської ради. Загалом депутатами міської ради на пленарному засіданні розглянуто 66 питань порядку денного та прийнято відповідні рішення. Працювали вони злагоджено та конструктивно.


Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради