Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради: ОТГ створено – попереду багато роботи

03 чер 2019

Ще однією історичною датою поповнився літопис нашого міста - 31 травня 2019 року відбулась 57 позачергова сесія Нетішинської міської ради VІІ скликання. На ній було прийнято кінцеве рішення щодо добровільного приєднання Старокривинської сільської територіальної громади (сіл Старий Кривин і Новий Кривин) до Нетішинської міської територіальної громади та затверджено план організаційних заходів. Того ж дня, декількома годинами раніше, відбулось останнє пленарне засідання Старокривинської сільської ради, на якому депутати прийняли рішення про саморозпуск.

Попереду найвідповідальніший період – процедура ліквідації Старокривинської сільської ради. Її реорганізовано рішенням Нетішинської міської ради, яка є правонаступником всього майна, прав та обов’язків Старокривинської сільської ради. Утворено комісію з реорганізації, очолює її Оксана Латишева, заступник міського голови.

 Інтереси жителів Старого Кривина та Нового Кривина на період повноважень Нетішинської міської ради VІІ скликання представлятиме Василь Малинюк, який виконуватиме обов’язки старости (відповідно затверджено і положення про старосту). До приєднання він здійснював повноваження Старокривинського сільського голови.

 Рішенням міської ради змінено склад виконавчого комітету, нині він нараховує 17 чоловік. Введено двох представників Старого Кривина: Василя Малинюка, в.о. старости та Сергія Антонюка, майстра колії Шепетівської дистанції колії.

 Загалом на розгляд 57 позачергової сесії було винесено 20 питань. Депутати проголосували за звернення до міністра інфраструктури України та народного депутата України Андрія Шиньковича щодо необхідності проведення реконструкції залізничного вокзалу станції Кривин Південно-Західної залізниці.

Внесено зміни до ряду попередніх рішень міської ради, серед них – до програми фінансової підтримки комунальних підприємств на 2018-2020 роки. У новій редакції обсяги фінансування програми з міського бюджету в 2019 році становлять 1 млн. 556 тис. грн. 100 грн. (у 2018 р. – 1 млн. грн.).

З метою вирішення окремих проблемних питань життєдіяльності Нетішина внесено зміни до бюджету міста на 2019 рік. Із загального фонду 1 млн. грн. виділено для КП НМР «Благоустрій» для поточного ремонту дорожнього покриття вулиць, 98,5 тис. грн. - на поточний ремонт кабінетів Фонду комунального майна Нетішина. Зі спеціального: 764 тис. 971 грн. – співфінансування проекту спільно з НЕФКО реконструкції системи вуличного освітлення в місті, 446 тис. 717 грн. – КП НМР «ЖКО»: внески до статутного капіталу (капітальний ремонт ліфта по вул. Висоцького,2 - 67 тис. грн. та капітальний ремонт покрівлі, що по вул. Будівельників,16 -379, 7 тис. грн., з бюджету міста 80% від проекту, на умовах повернення коштів для КП «ЖКО»), при умові внесення змін до програми.

Депутати погодили акти про списання 10 багатоквартирних житлових будинків з балансу КП НМР «ЖКО»: вул. Будівельників, 7, 11, вул. Варшавська, 11, пров. Миру, 6, 10, вул. Михайлова, 24, вул. Набережна, 19, просп. Незалежності, 9, вул. Шевченка, 8, 10.

 У «різному» міський голова Олександр Супрунюк подякував активістам Старого Кривина за громадську позицію, адже саме вони досить швидко зібрали людей на схід села, на якому було прийнято рішення про приєднання до Нетішина, а не до Крупця. Він анонсував на неділю, 9 червня, збори села з метою обговорення плану подальшого розвитку ОТГ. До речі, на позачерговій сесії міської ради були присутні старокривинці: активісти, колишні депутати та працівники сільської ради.

 Виваженим та історично правильним назвав рішення про створення Нетішинської міської об’єднаної територіальної громади Іван Гладуняк, депутат обласної ради, почесний громадянин Нетішина (того дня теж відвідав наше місто). Бажаючи успіхів, він висловив надію на плідну співпрацю.

 Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради