Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради: нетішинські депутати виступили проти реалізації так званої формули Штайнмаєра

10 жов 2019

У середу, 9 жовтня, відбулась 63-тя сесія Нетішинської міської ради. Місцеві парламентарі зібрались на позачергову сесію, щоб висловити свою позицію щодо так званої формули Штайнмаєра, підписаної нещодавно Л. Кучмою в Мінську. Відповідно до Мінських угод, за цією формулою повинен запровадитись особливий статус Донбасу, відведення українських військових з зайнятих позицій, амністія окупантів і їх пособників, проведення місцевих виборів…Як наслідок, в Україні активізувались акції протесту, бо люди розцінюють підписання так званої формули Штайнмаєра, як процес, який призведе до капітуляції України і зради державних інтересів.

На адресу міського голови Олександра Супрунюка надійшло депутатське звернення від Михайла Брожика (ВО «Свобода») з проханням скликати позачергову сесію міської ради, обговорити ситуацію, яка склалася в державі, та прийняти звернення Нетішинської міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Голови Служби безпеки України та Генерального прокурора України. Також звернення з проханням засудити план реалізації так званої формули Штайнмаєра надійшли на адресу міського голови та депутатів міської ради від імені Нетішинської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану та ГО «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО». До речі, представники обох громадських організацій були присутні на позачерговій сесії міської ради

Звернення до керівництва держави про недопущення капітуляції України було прийнято без обговорення. («За» проголосували 19 депутатів (всі, хто був присутній на сесії) та міський голова). Передував голосуванню виступ нетішинки Людмили Михалєвської. А міський голова Олександр Супрунюк, звертаючись до депутатів, зазначив: «Ми маємо сьогодні прийняти важливе рішення – ухвалити звернення. Це не вирішить проблеми в державі, але свою позицію потрібно чітко висловити, бо, як бачимо, наша історія нас нічому не вчить. Сьогодні головне згуртуватись і забути про дріб’язкові чвари – на кону майбутнє України».

Відповідно до прийнятого рішення, міський голова повинен забезпечити направлення цього звернення адресатам. Рішення міської ради та текст звернення буде опублікований в газеті «Нетішинський вісник» та оприлюднений на офіційному сайті міської ради.

Загалом депутати на пленарному засіданні розглянули 7 питань порядку денного. Серед іншого, з метою вирішення окремих проблемних питань внесено зміни до бюджету міста на 2019 рік. Так, зменшено на 70 тис. грн. обсяги резервного фонду та направлено ці кошти КП «Благоустрій» на виконання програми благоустрою ( надання послуги з технічної інвентаризації та паспортизації просп. Незалежності, вул. Будівельників та Шевченка). Завдяки переміщенню коштів загального фонду будуть завершені роботи по облаштуванню притулку для безпритульних тварин, а також виділено кошти (32 тис. грн.) на придбання дорожньої щітки для трактора (в межах переміщення коштів спеціального фонду).

Депутатами прийнято рішення про збільшення розміру статутного фонду КП «ЖКО» на 1 млн. 493 тис. грн., з метою поповнення обігових коштів підприємства для розрахунку з кредиторами. Наступним пунктом цього рішення затверджено у новій редакції статут КП «ЖКО».

 Після короткого обговорення депутати перенесли на наступну сесію розгляд питання про передачу КП «Комфорт» окремих повноважень щодо управління майном, що належить до комунальної власності. Воно потребує додаткового вивчення та доопрацювання. Разом з тим, в черговий раз місцевими обранцями не були підтримані питання про передачу в оренду ПП «Укрспецізоляція» земельної ділянки на вул. Варшавській та про затвердження фізичній особі-підприємцю О. Романову проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачі її в оренду.

 

Відділ з  організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради