Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Пісні, що надихають: у Нетішині відбувся концерт пам'яті Володимира Івасюка

15 бер 2019

І досі поміж нас пісні талановитого українського композитора Володимира Івасюка, такі ж мелодичні, чисті, вічно молоді, як їх творець, який назавжди залишився тридцятирічним. Проте великі люди тому й великі, що пам’ять про них живе й після їх життя. Вони живуть у серцях мільйонів людей. Тепер, як і колись, ніжно співає колискову верба над водою, розповідають казки смереки в Карпатах, іскристо грають води у потоках, але вже без Володимира Івасюка, якому цієї весни могло б виповнитися 70 років.
До 70-річчя видатного композитора, поета, буковинського Орфея, 14 березня творчі колективи та солісти Палацу культури, Будинку дитячої творчості і міської школи мистецтв підготували неймовірний концерт. Талановиті виконавці подарували нове народження творам національного класика. На мистецькому заході і учасники, і глядачі разом поринули в неповторний світ української, мелодійної, солов’їної пісні.Наприкинці концертної програми присутні десятками голосів співали безсмертну «Червону руту» разом з учасницею Голосу країни Вікторією Олійник.
Пройшли роки українська пісня й слова Володимира Івасюка живуть, як вогник, як неопалима купина, і хвилюють своїх слухачів. Прекрасні пісні, неповторна музика. Він писав так, як відчував, і тому його пісні живуть й до сьогодні.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської сімької ради