Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Просто про складне: молоді Нетішина розповіли всю правду про наркотики

25 лис 2019

Як говорити з дітьми про наркотики – знає Марина Грибанова, відома на всю Україну завдяки унікальним лекціям. Вона одна з небагатьох, хто вміє достукатися до підлітків і говорити «їхньою мовою» про наркотики. Свого часу Марина Грибанова, яка сьогодні є президентом ГО «Нарконон-Київ», неабияк знизила рівень наркоманії у Харкові. А 22-23 листопада, завдяки ініціативі методиста з психологічної служби управління освіти Тетяни Захаревич-Любченко за підтримки батьків, міської влади та благодійників, відома лекторка завітала до Нетішина, де читала лекції для школярів, а також небайдужих мешканців міста. «Моя мета по життю – просвітницька. Але найважливіше для мене – навчитися доносити дітям життєво важливу інформацію, ту, яка роз’яснить, як це життя побудовано і що потрібно для щастя насправді», – розповіла пані Марина.
Першими її слухачами були наркомани з реабілітаційного центру «Нарконон». До того в житті вона не зустрічала наркоманів, а там їх було 20. Після лекції вони зізналися, що ніколи б не почали вживати наркотики, якби знали те, що розповіла їм лекторка. Саме ці слухачі і надихнули жінку продовжити лекції.
22 листопада лекцію в форматі «філософського стендапа» Марини Грибанової «Правда про наркотики» почули учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів нашого міста і Нетішинського професійного ліцею. Легко і з гумором про серйозні теми говорили з молоддю в Палаці культури. Діти навчалися впевнено орієнтуватися в настроях, розрізняти «приховану ворожість» від щирого «інтересу», розуміти небезпеки вживання отруйних препаратів та знати чому так важко потім позбавитися від наркотичної залежності – доступно, легко, емоційно, і головне, зрозуміло розповіла вдячним слухачам пані Марина. «Кожна дитина сприймає інформацію по різному. Але, той відгук який я отримала – реакцію на питання, посили, що важливі для сприйняття – загалом були сприйняті дуже добре», – поділилися спікерка.
23 листопада на базі ЗОШ №1 пройшла лекція та тренінг для усіх бажаючих нетішинців. Протягом дня пані Марина розповідала про «Шкалу емоційних тонів». Достовірність та наукова працездатність якої перевірена понад 60 роками практичного застосування мільйонами людей у всьому світі. Навчала важливим факторам – як відчути душу іншої людини, знайти у собі сили правильно вчиняти, досягати цілей в роботі, родині, навчанні, а головне знати – з ким, про що і як варто вести мову.
Організатор заходу Тетяна Захаревич-Любченко впевнена: те, що робить Марина Грибанова – надання людям розуміння про існування шкали тонів, проведення тренінгу з практичного користування цією шкалою, все це теж є формою освіти, і є безумовно корисним як в майбутньому, так і зараз, сьогодні, зокрема в ситуаціях щодо протидії поширення вживання алкогольних та наркотичних препаратів. Ініціатори заходу дякують за допомогу благодійникам – прекрасній мамі, яка надала 10 тис. грн. та побажала залишитися невідомою, ГО «Українське ядерне товариство», яка виділила на лекцію 5 тис. грн., місцевому підприємцю Валерію Преподобному, який надав 5 тис. грн. Щира подяка заступнику міського голови Ользі Бобіній, начальнику управління освіти виконавчого комітету міської ради Василю Миську та працівникам Нетішинського відділення поліції за підтримку важливого просвітницького заходу.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради