Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Продовжується роз’яснювальна робота серед боржників в гуртожитках

27 тра 2019

У пятницю, 24 травня, секретар міської ради Олена Хоменко разом із заступником міського голови Оксаною Латишевою, яка очолює комісію із забезпечення реалізації житлових прав громадян та громадську комісію із житлових питань при виконавчому комітеті міської ради, продовжили відвідувати боржників в гуртожитках. Цього разу вони побували в гуртожитку по просп. Незалежності,12 (станом на 20 травня 2019 року загальна сума боргу мешканців цього гуртожитку становить 108 тис. 383 грн.). Мешканці, що не сплачують за комунальні послуги були попереджені про проведення позовної роботи щодо стягнення боргів та можливе зняття їх з реєстрації з місця проживання.

Того ж дня під головуванням секретаря міської ради Олени Хоменко відбулася нарада, на якій обговорювалися заходи щодо претензійно-позовної та роз’яснювальної роботи стосовно боржників – мешканців гуртожитків та житлових будинків. На нараді були присутні заступник міського голови Оксана Латишева та представники КП НМР «ЖКО»: менеджер з житлових будинків Ніна Каштанова, начальник відділу правового та кадрового забезпечення Надія Шпарук, завідуюча гуртожитками Галина Драчук. Особливу увагу присутні звернули на боржників, які проживають у гуртожитках. Адже, як свідчать факти, дуже часто мешканці гуртожитків особисто не отримують платіжні повідомлення щодо сплати за комунальні послуги. Є зауваження і щодо видачі достовірних платіжних повідомлень – працівниками бухгалтерії КП «ЖКО».

Потребує детального вивчення список боржників. Серед них є такі, що працюють, в тому числі і в бюджетних установах міста, а є й такі, що перебувають на заробітках за межами України. На сьогодні виникла проблема зі встановленням достовірних даних щодо місця роботи боржників, тому найближчим часом на адресу керівників підприємств будуть направлені відповідні запити. Було прийнято рішення підготувати список мешканців гуртожитку, сума боргу яких за проживання становить більше 1000 грн. Його опрацьовуватиме спеціально створена комісія. Вона прийматиме рішення, яким чином стягуватимуться борги.

Варто нагадати, що на сьогоднішній день загальна сума боргу мешканців гуртожитків  і житлових багатоповерхівок за надання комунальних послуг за обслуговування будинків становить 5,8 млн. грн.

Відділ з організаційних питань апарату

 виконавчого комітету Нетішинської міської ради