Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Проведення навчань по ліквідації надзвичайної ситуації

28 бер 2019

27 березня на базі КП НМР «ЖКО» відбулося спеціальне об’єктове  навчання на тему: «Дії керівного складу управління та сил ЦЗ у  разі виникнення НС природного характеру – ураганного вітру з метеоопадами та проведенні рятувальних і інших невідкладних робіт».

Мета навчання:

1. Загальна:  – перевірити реальність плану реагування на надзвичайні ситуації підприємства; готовність керівного складу і органів управління до дій в умовах надзвичайних ситуацій; визначити рівень готовності  служб і формувань ЦЗ.

2. Для керівного складу і органів управління:

– удосконалити практичні навички керівного складу і органів управління підприємства в організації і виконанні заходів ЦЗ; підвищити навички у прийнятті обґрунтованих рішень, організації всебічного забезпечення і підтримки безперервної взаємодії в складних умовах обстановки.

3. Для робітників і службовців:

– тренування в діях за сигналами цивільного захисту, повідомлення про надзвичайні ситуації; відпрацювання завдань за обсягом та змістом плану проведення спеціального об’єктового навчання щодо поведінки та дій у надзвичайних ситуаціях.

До початку проведення навчань, працівники Нетішинських курсів 3 категорії провели методичний супровід даного заходу з керівництвом підприємства. Було проведено інструкторсько-методичні заняття, консультації  з керівництвом КП НМР «ЖКО», щодо підготовки та проведення навчання, організації  взаємодії з керівниками служб цивільного захисту міста в ході проведення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також інструктажі та консультації з учасниками навчання та працівниками підприємства.

Навчання почалось із збору керівного складу та працівників КП НМР «ЖКО», щодо отриманої інформації про погіршення погодних умов   - ураганного вітру з метеоопадами. Керівництвом прийнято рішення  про оповіщення і збір керівного складу органів управління посадових осіб які очолюють формування ЦЗ та постановка питань щодо приведення у готовність підприємства та сил ЦЗ до дій за призначенням та визначення безпечних місць для людей та техніки. В наслідок стихійного лиха (ураганного вітру)  який привів до порушення виробничої діяльності підприємства - поваленими деревами  із загромадженням основного  виїзду  з території бази «ЖКО», було прийнято рішення щодо заїзду  через запасний та проведення аварійною групою робіт  по звільненню основного заїзду.

В наслідок надзвичайної ситуації поступило повідомлення про пожежу в приміщенні гаража. Керівником навчання прийнято рішення по знеструмленню гаража та приступити до гасіння умовної пожежі формуванням пожежогасіння за допомогою пожежної мотопомпи та первинних засобів пожежогасіння. Диспетчеру (ланки зв’язку) повідомити по телефону 101 аварійно-рятувальну службу про пожежу та організувати їх зустріч. Пожежним формуванням  при гасінні виявлено непритомного працівника, якого на ношах винесено в безпечне місце, де надано домедичну допомогу (медична ланка) з подальшим направленням в медичну установу. При ліквідації пожежі керівником навчання прийнято рішення по евакуації автотехніки зі сусідніх гаражів за допомогою жорсткої сцепки. Цілі, визначені в документах по підготовці до навчання, досягнуті, що було відмічено в підведенні підсумків керівником навчань. В ході навчань прийняли участь представники головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, відділ з питань цивільного захисту населення ВК Нетішинської міської ради,  керівництво КП НМР «ЖКО».

 

Нетішинські курси 3 категорії