Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про справи дитячі на засіданні координаційної ради у справах дітей

11 бер 2019

4 березня під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної пройшло засідання координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету міської ради. На розгляд було винесено 6 питань. Про роботу координаційної ради у 2018 році доповіла начальник служби у справах дітей Антоніна Карназей, яка відмітила, що в минулому році було проведено 5 засідань, на яких розглянуто 25 питань щодо координації діяльності служби у справах дітей з державними структурами та громадськими організаціями у сфері соціального захисту та профілактики правопорушень, бездоглядності, серед дітей міста, допомоги дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, недопущення появи дітей, які бездоглядні, та своєчасного влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування. Було затверджено план роботи координаційної ради у справах дітей на 2019 рік, склад лекторської групи та графік проведення лекцій.

Про стан виконання Закону України «Про органи і служби у справах дітей» щодо здобуття дітьми повної загальної середньої освіти та  роботу з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, доповіли начальник служби у справах дітей Антоніна Карназей, заступники  директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів №1, №2, НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів та ліцей» Інна Тимчук, Оксана Стоянівська  та Тетяна Сімчук.

Під час обговорення питання з’ясовано, що досить проблематичними є повернення на навчання учнів, які мають пропуски занять без поважних причин понад 10 днів, а також притягнення до відповідальності їхніх батьків, які перебувають за кордоном.

 Головою координаційної ради у справах дітей, Ольгою Бобіною, вказано на важливість раннього виявлення дітей з особливими освітніми потребами, попередження, подолання відхилень у поведінці дітей і запобігання розвитку різних форм їх асоціальної поведінки. Працівниками служби у справах дітей наголошено про необхідність проведення роботи щодо раннього виявлення дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, з метою своєчасного взяття дітей на облік служби у справах дітей, вивчення потреб сімей, забезпечення їх соціального супроводу та захисту прав та інтересів дітей. Наразі на обліку служби у справах дітей перебуває 55 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, що проживають у 26 сім’ях міста Нетішина. З усіх питань членами координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету міської ради прийняті відповідні рішення.

 

За інформацією служби у справах дітей

виконавчого комітету Нетішинської міської ради