Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про нагальні питання людей з особливими потребами

10 вер 2019

Відповідно до розпорядження міського голови Олександра Супрунюка було створено робочу групу з вивчення питання можливості внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 4 липня 2019 року №324/2019 «Про затвердження Порядку часткового відшкодування витрат особам з інвалідністю для придбання засобів особистої гігієни». До 5 жовтня 2019 року робоча група має опрацювати проблемні питання щодо забезпечення нетішинців з особливими потребами, засобами особистої гігієни (підгузками, одноразовими пелюшками, урологічними прокладками та іншими засобами), визначити обсяг фінансів на забезпечення цими засобами на 2020 рік та можливості внесення змін до вищезазначеного рішення.

У понеділок, 9 вересня, відбулося перше засідання робочої групи під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної. Присутні визначили та обговорили проблемні питання щодо фактичних потреб часткового забезпечення засобами гігієни осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю. Розглянули питання щодо прогнозування та визначення орієнтованого обсягу фінансових ресурсів на часткове забезпечення засобами гігієни на 2020 рік, а також не минули увагою звернення двох батьків дітей з інвалідністю. Зокрема, голова робочої групи Ольга Бобіна зазначила, що у 2019 році для 56 осіб з інвалідністю, 11 з яких – діти з інвалідністю виділено 480 тис. грн. для часткового відшкодування витрат щодо придбання засобів особистої гігієни. Члени комісії одноголосно підтримали пропозицію Ольги Петрівни, яка стосувалася індивідуального підходу до кожного потребуючого. Почули думку матері, яка виховує дитину з особливими потребами про найбільш поширені проблеми у використанні засобів особистої гігієни та обговорили питання матеріального забезпечення.

На завершення засідання керівнику КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» Василю Пословському та директору КНП НМР «Центр ПМСД м.Нетішин» Ларисі Клочай дано завдання видати спільний наказ та визначити потреби осіб з інвалідністю в засобах особистої гігієни на добу. Фінансовому управління виконкому необхідно вивчити питання щодо порядку закупівлі засобів гігієни в натуральній формі. Управлінню соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради потрібно розробити Порядок часткового відшкодування витрат особам з інвалідністю для придбання засобів особистої гігієни.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради