Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про дитячі справи на початку нового навчального року

24 вер 2019

Традиційно на початку навчального року члени координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету міської ради на своєму засіданні акцентували увагу на проблемах, які вимагають координації діяльності усіх дотичних до вирішення дитячих питань.

Чергове засідання, яке відбулося 18 вересня, провела заступник голови координаційної ради Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей, яка проінформувала членів ради про проведення в місті акції «Готуємо дітей до школи». Зазначила, що виконавчим комітетом міської ради на проведення акції у цьому році виділено 100 тисяч гривень. З них надано матеріальну допомогу опікунам, піклувальникам, прийомним батькам на загальну суму 70 тисяч гривень на придбання шкільної та спортивної форми для 46 учнів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах міста (по 1521,73 грн. кожному), а також видано подарункові набори, на загальну суму 30 тисяч гривень  (шкільне приладдя, вартістю 500 гривень на одного учня) для 60 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та потребують соціальної підтримки.

Розглянули питання про стан  виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» в частині здобуття дітьми повної загальної середньої освіти, організацію та проведення у місті Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок». З метою недопущення неохоплених навчальною діяльністю школярів у місті Нетішині, службою у справах дітей було організовано та проведено у серпні-вересні 2019 року 12 спільних цільових рейдів «Урок», «Діти вулиці», «Сім’я і діти». Як повідомила Вікторія Крилович, завідувач відділу з питань профілактики правопорушень, бездоглядності та соціального захисту дітей, на особливий контроль було взято сім’ї, діти, яких перебувають у складних життєвих обставинах, а це 29 школярів різного віку, які могли не сісти за парти  з вини батьків. Членами рейдів відвідані сім’ї, проведена відповідна профілактична робота з дітьми та батьками, надана відповідна допомога родинам. Наразі всі діти шкільного віку міста охоплені навчанням.

Окрім того, члени координаційної ради  активно обговорили питання щодо пропаганди здорового, активного способу життя, навчання дітей правилам пожежної безпеки, запобігання опіковому травматизму та щодо профілактики булінгу у школі. За результатами розгляду питань на засіданні координаційної ради прийнято ряд рішень, зокрема, вирішено з початком навчального року активізувати роботу лекторської групи при службі у справах дітей щодо профілактики та попередження наркоманії, інших негативних явищ, пропаганди здорового способу життя серед неповнолітніх, а також роботу мобільних груп із представників поліції, освіти, виконавчих органів щодо проведення рейдів-перевірок торгівельних точок, розміщених поблизу навчальних закладів, на предмет продажу підліткам тютюнових виробів, алкогольних та слабоалкогольних напоїв, та притягнення винних до відповідальності.

                                                                 

Служба у справах дітей

виконавчого комітету міської ради