Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прийняті рішення в інтересах дітей

11 бер 2019

Відповідно до річного плану роботи 5 березня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, головувала на ньому Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради. На розгляд комісії було винесено 27 справ щодо захисту прав та інтересів дітей.

Членами комісії з питань захисту прав дитини рекомендовано надати 2 дітям статус дитини, позбавленої батьківського піклування. В однієї дитини батько позбавлений батьківських прав, а мати за станом здоров’я не може виконувати свої батьківські обов’язки. Щодо другої дитини підставою надання статусу є неспроможність обох батьків за станом здоров’я виконувати свої батьківські обов’язки. Розглянуто 2 питання щодо встановлення опіки над дітьми та призначення їхніх бабусь опікунами над ними. Щодо обох дітей рекомендовано прийняти рішення про збереження за ними права користування житлом, в якому діти зареєстровані.

З позитивним рішенням розглянули 6 справ щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх шести випадках батькам буде надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дітей. Щодо однієї справи надано дозвіл на набуття малолітньою дитиною права власності на  квартиру. Продовжено термін перебування неповнолітнього на повному державному утриманні в дитячому будинку Хмельницької обласної ради.

Рішенням комісії поновлено батька батьківських прав стосовно малолітнього сина. За останнє десятиліття - це третій випадок у місті Нетішині, коли батьки становляться на шлях виправлення і мають намір займатися вихованням дитини.

У справі щодо позбавлення батьківських прав батька стосовно малолітньої доньки, батькові надано термін до 6 місяців для відновлення спілкування з дитиною, налагодження стосунків з нею та повноцінного виконання ним батьківських обов’язків.

Комісією з питань захисту прав дитини розглянуто 5 справ щодо виконання батьками своїх обов’язків. Прийнято рішення двох батьків притягнути до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, дві дитини із двох сімей взято на облік служби у справах дітей, як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах, двох дітей з однієї сім’ї взято на контроль служби у справах дітей.

Наданий дозвіл на зміну прізвища малолітній дитині на прізвище батька та в інтересах дитини вирішено питання надати дозвіл на зняття з місця реєстрації та реєстрацію місця проживання малолітній дитині без згоди батька.

Складним та емоційним розглядом стало питання щодо визначення місця проживання малолітньої дитини за зверненням батька дитини. За рішенням комісії рекомендовано визначити місце проживання дитини з матір’ю, але сім’ю взяти на контроль служби у справах дітей.

Повторно розглядалося питання щодо внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради щодо участі батька у вихованні дитини. Оскільки батьки вдруге не з’явилися на засідання комісії, не надали вагомих аргументів щодо необхідності внесення змін, членами комісії вирішено зміни до прийнятого раніше рішення не вносити та рекомендувати батькам виконувати попереднє.

Знято з обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, 7 дітей із 3-х сімей, так як в сім’ях є позитивна динаміка щодо утримання дітей, забезпечення їхніх потреб та умов проживання. Окрім того, утворено та затверджено міждисциплінарні команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

За інформацією служби у справах дітей

виконавчого комітету Нетішинської міської ради