Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція: рішення остаточне і оскарженню не підлягає

22 тра 2019

У вівторок, 21 травня, відбулась чергова прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Спілкуючись з журналістами, серед інших проблемних питань життєдіяльності міста він не обійшов увагою претензійно-позовну роботу виконкому та рішення Касаційного господарського суду Верховного Суду України.

За словами Олександра Супрунюка, останнім часом активізувалась робота щодо стягнення через суд за користування земельними ділянками без правовстановчих документів. На сьогоднішній день стягнуто вже більше 500 тис. грн. з ПАТ «УБ ХАЕС» та ПП «Енергоремонт». Підприємства не бажали укладати договори оренди і, відповідно, не сплачували і не визнавали такий борг. Судові рішення ухвалені по 2 земельних ділянках, а всього їх налічується 12. Претензійно-позовна робота продовжується. Загальна сума боргу за користування земельними ділянками на території промислової зони становить 2,5 млн. грн.

Розповів міський голова і про те, що 14 травня 2019 року Касаційним господарським судом Верховного Суду України поставлено остаточну крапку в спірному питанні «перебуванні» підприємця Валерія Преподобного в приміщенні торгового центру – підтверджено законність та обґрунтованість попередніх рішень. Загалом судова тяганина продовжувалась 7 років, відбулось більше 50 судових засідань.

Слід нагадати, що остання судова справа – це звернення підприємця Валерія Преподобного до Господарського суду Хмельницької області з позовом до Фонду комунального майна Нетішина та КП НМР «Торговий центр» про заборону чинити перешкоди у користуванні нежитловим приміщенням та про визнання укладеної між Фондом комунального майна м. Нетішин, КП НМР «Торговий центр» та підприємцем Валерієм Преподобним додаткової угоди №1 до договору оренди нежитлового приміщення від 2004 року та заявою про забезпечення позову. Рішенням суду від 30 жовтня 2018 року підприємцю відмовлено в позові в повному обсязі.

5 грудня 2018 року підприємець подав апеляційну скаргу до Північно-Західного апеляційного господарського суду. 23 січня 2019 року суд виніс постанову, згідно з якою апеляційну скаргу залишено без задоволення, а рішення Господарського суду Хмельницької області без змін.

Незважаючи на однозначну оцінку спірних правовідносин судами двох інстанцій, підприємець вирішив оскаржити вищезазначене рішення у касаційному порядку до Касаційного господарського суду Верховного Суду України. Його рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

 Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради