Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція міського голови: спілкування з нетішинцями проходять ефективно

02 лип 2019

Учора, 1 липня, відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ.  Розповідаючи про міські новини та проблемні питання, він не обійшов увагою зустрічі з нетішинцями, які проходять в дворах житлових будинків. Розпочались вони ще в квітні і тривають донині. Ефективним та результативним назвав їх Олександр Супрунюк, адже на них озвучуються  не тільки проблеми функціонування певного будинку, двору та міста, а й загальнодержавні. Також часто звертаються люди з проханням допомогти вирішити і певні індивідуальні проблеми.

Що стосується загальних міських проблем, то найчастіше люди скаржаться на випалювачів деревного вугілля, безпритульних собак, людей, які їх годують та на власників домашніх собак, які вигулюють своїх підопічних без намордників.При спілкуванні містяни цікавляться, яким чином здійснюватимуться капітальні ремонти їхніх житлових будинків. Щодо внутрішньодворових проблем, то найчастіше люди звертаються з проханням встановити лавочки. На сьогоднішній день за результатами зустрічей встановлено 10 лавочок. Рішенням сесії міської ради від 26 червня виділено 198 тис. грн. - буде ще встановлено 60.

 Як розповів міський голова, нерідко також нетішинці просять встановити альтанку в їхньому дворі чи допомогти вирішити проблему з паркуванням автомобілів у дворах. Але, як з’ясовується, набагато більше людей не хоче такого сусідства з будинком. У випадку, коли досягнуто порозуміння з мешканцями будинку (чи будинків, у випадку, коли з автопарковкою межуватиме декілька будинків) щодо облаштування за власні кошти автопарковки, міська влада надасть всі необхідні дозволи для цього.

Забудова міста в 70-х-80-х роках минулого століття, як зауважив Олександр Супрунюк, не передбачала такої кількості автомобілів, яка сьогодні зареєстрована в Нетішині. На сьогоднішній день нараховується в Нетішині понад 6 тис. гаражів, є платні автостоянки. Можна скористатись і безкоштовними парковками – на вертолітньому майданчику та поблизу будівлі виконкому. На останній встановлено відеокамери, але людям зручніше залишити свій автомобіль біля під’їзду, який часто перешкоджає під’їзду до будинку автомобілів спеціальних служб та комфорту мешканцям певного будинку.

Міський голова також повідомив журналістам, що кожна зустріч з нетішинцями регулярно анонсується на офіційному сайті Нетішинської міської ради та на сторінці виконавчого комітету у Фейсбук, на дошці оголошень в під’їздамх житлових будинків. Також оперативно інформація про те, як проходила чергова зустріч, подається в газеті «Нетішинський вісник» та на вищезазначених інтернет-каналах. Окрім цього, після опрацювання відповідними структурними підрозділами виконкому та комунальними підприємствами, детальний звіт щодо виконання порушених проблем  нетішинцями   вивішується на дошці оголошень житлових будинків, де пройшли зустрічі та опубліковується на офіційних інтернет-сторінках Нетішинської міської ради та виконкому.

Відділ з організаційних питань апарату

 виконавчого комітету нетішинської міської ради