Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція міського голови: КП НМР «Торговий центр» за відкрите і прозоре проведення конкурсу оренди

07 лют 2019

Про ситуацію щодо звільнення за рішенням суду приміщення в будівлі торгового центру, яке орендував підприємець Валерій Преподобний, розповів на прес-конференції міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ (відбулась 4 лютого ц.р.) директор КП «Торговий центр» Михайло Брожик. 

Майже 6 років тому було винесене рішення (26 березня 2013 року) господарським судом Хмельницької області про задоволення позову КП НМР «Торговий центр» до фізичної особи-підприємця Валерія Преподобного про виселення його з нежитлового приміщення площею 321,690 кв.м, що розташоване в будівлі торгового центру (просп. Незалежності, 22). Відтоді тривала дуже довга судова тяганина. А 23 січня 2019 року рішенням Північно-західного апеляційного суду було залишено без задоволення чергову апеляційну скаргу на рішення господарського суду Хмельницької області (від 30 жовтня 2018 року) фізичної особи-підприємця Валерія Преподобного про заборону йому чинити перешкоди у користуванні нежитловим приміщенням площею 290 кв. м, що розташоване на 1 поверсі будівлі торгового центру та про визнання укладеного між Фондом комунального майна міста Нетішина, КП НМР «Торговий центр» та фізичною особою-підприємцем Валерієм Преподобним додаткової угоди №1 до договору оренди нежитлового приміщення від 16.07.2004 року.

Михайло Брожик розповів, що майже півтора року тому було відкрито виконавче впровадження щодо даної справи. Тільки за цей час відбулося більше десяти судів за позовом В.Преподобного та осіб, яких він втягнув у це виконавче впровадження. «Протягом всього часу КП «Торговий центр» наполягав на тому, що немає законних підстав займати приміщення торгового центру магазином «Наш край». Рішення суду від 2013 року не виконувалось, знаходились у підприємця підстави для апеляційних скарг - договір № 118. Рішеннями господарського та апеляційного судів було визнано, що цей договір є неукладеним», - зазначив М. Брожик. За його словами, декілька днів тому В.Преподобний розпочав виселення з приміщення. Є надія, що все-таки підприємець виконає рішення суду і свою обіцянку. 

Директор КП «Торговий центр» має надію, що найближчим часом підприємство матиме змогу розпоряджатися вільною площею так, як того вимагає чинне законодавство, – через прозоре, відкрите проведення конкурсу. Його переможцем може бути підприємець чи торгова мережа, які займаються торгівлею будь-якої групи товарів, або ж з’явиться заклад громадського харчування - вільне приміщення придатне для будь-якого виду господарювання. Своїх обмежень КП «Торговий центр» ставити не може і не буде, тому саме ринкові умови будуть диктувати хто буде орендарем. Участь у конкурсі може взяти і Валерій Преподобний. Комунальне підприємство зацікавлене в чесному, порядному орендарі і на найвищій ціні оренди.

Спілкуючись з журналістами, Михайло Брожик спростував чутки про те, що торговий центр працює лише до 1 липня 2019 року, а далі нібито будівля буде виставлена на продаж. Він запевнив, що сьогодні КП НМР «Торговий центр» працює в штатному режимі, так працюватиме і надалі. Нині проходить процес переукладення договорів оренди (продовження дії їх термінів) з урахуванням оцінки майна будівлі торгового центру (оцінка проходить один раз на 3 роки), яка була здійснена за кошти комунального підприємства.

Відділ з організаційних питань

апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради