Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція міського голови: кошти платників податків потрібно раціонально використовувати

02 лип 2019

Учора, 1 липня, відбулась чергова прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Йшлося на ній про події, які сталися в Нетішині від часу останньої зустрічі з журналістами. Олександр Супрунюк проінформував про рішення 58-ї сесії міської ради щодо розподілу коштів міського бюджету, субвенцій обласного та державного бюджетів.

Змінами до міського бюджету були «закриті» нагальні питання, бо коштів, як зауважив Олександр Супрунюк, на все не вистачає. Серед інших призначень виділені кошти на придбання екскаватора-навантажувача, який вкрай необхідний для обслуговування нетішинських доріг, особливо в зимовий період та гідромолоту для ремонту дорожнього покриття (раніше його надавала ХАЕС).

Найближчим часом, як зазначив міський голова, в Нетішині з’явиться зона вигулу домашніх тварин – кошти для закупівлі огорожі виділено. Деякі їх власники мають бажання власними силами встановити загорожу зони вигулу. Процес встановлення в дворах житлових будинків елементів благоустрою потребує додаткових фінансових затрат. «Звертатимемось до нетішинців, щоб по мірі можливостей на волонтерському запалі попрацювали своїх дворових територіях», – сказав Олександр Супрунюк.

Звичайно ж, КП НМР «Благоустрій» виконуватиме роботи по встановленню елементів благоустрою в дворах, але це затягнеться в часі – на підприємстві нині «гаряча» пора – робочих рук не вистачає. До того ж, додалися ще території сіл Старий Кривин та Новий Кривин. Там об’єм робіт теж великий. Тому комунальникам допомога містян не завадить, на зекономлені кошти можна буде закупити ще щось з благоустрою, наприклад, ті ж дитячі майданчики.

Міський голова розповів про те, як активно та згуртовано працюють на благо громади волонтери старокривинської громади. Вони обладнали спортивний майданчик, на якому встановили спортивне обладнання (було закуплено півроку тому), відремонтували автобусну зупинку та навели лад поблизу неї, організовували толоки по прибиранню парку.

Бюджетні призначення проведенні і по інших напрямках.  Серед них – освітянська галузь. Олександр Супрунюк розповів, що з місцевого бюджету виділено кошти на придбання електронних конструкторів, проведення поточного ремонту гурткової кімнати та для придбання ноутбука для гуртка з початкового технічного моделювання для КЮТ, для проведення ремонтних робіт і облаштування кабінету психолога інклюзивно-ресурсного центру, для участі народного театру пісні «Криниченька» у фестивалі-конкурсі «Слов`янський вінець співдружності» м. Варна, Болгарія (БДТ), на поточний ремонт системи опалення підвальної частини будівлі зош №2, на придбання лінолеуму, світильників та комплектуючих матеріалів до них для зош № 4, на придбання мультимедійного телевізора та кронштейна до нього для Кривинського НВК,  на придбання персональних комп`ютерів д для шкіл міста (співфінансування 30 % , відповідно до постанови КМУ), для КЮТ та ін...

 Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради