Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція міського голови: депутатський мандат – це відповідальність, а не забава

22 тра 2019

 

Під час спілкування з журналістами на прес-конференції, яка відбулась 21 травня, міський голова Олександр Супрунюк висловив свою точку зору щодо діяльності міської ради.

Останнім часом склалась негативна тенденція: депутати не з’являються на пленарні засідання. Так, із-за відсутності кворуму не відбулися дві позачергові сесії, а 56-та, чергова, розпочалась із запізненням – чекали доки зберуться депутати. «Це, вважаю, неповага до громади окремих депутатів», – зауважив міський голова.

Щодо причин невідвідування, то вони різні. Є, звичайно, і об’єктивні. До того ж, на сьогоднішній день 2 депутати склали свої повноваження, а їхнє місце в міській раді ніхто не зайняв.

Міського голову обурює поведінка окремих депутатів, коли штучно створюється ситуація зриву сесії. Про це він розповів журналістам. Так, депутат приходить на засідання, але не реєструється. Робить це тільки після того, як зібрався кворум. І повідомляє, що десь має бути об 11.00. Піарить окреме питання – чекає його розгляду, а потім залишає сесійну залу і ще довго розмовляє на вулиці. Наприкінці сесії відмітити свою присутність прийшли ще двоє його колег. Це після того, коли Олександр Супрунюк повідомив, що буде оприлюднена інформація щодо відвідування депутатів. «Такі речі є неподобством. Розглядались досить важливі питання для життєдіяльності міста, серед них – виділення коштів для КН НМР «Благоустрій» (для підвищення заробітної плати працівників). Ми повинні уникати підкилимних ігор. Вони наносять шкоду місту», – сказав міський голова.

 Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради