Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція міського голови: два депутати облради – два різні погляди на вирішення проблем Нетішина

04 гру 2019

2 грудня відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ, на якій йшлося про ті питання життєдіяльності міста, які останнім часом активно обговорюються нетішинцями.

Розпочав розмову міський голова з журналістами про події, які так чи інакше стосуються Нетішина. Серед них, шоком назвав він відставку Юрія Недашковського, президента ДП НАЕК «Енергоатом», порівнюючи її з репресіями 37-го року минулого століття, коли на другий день після відставки в Кабміні почали коментувати надумані причини такого раптового звільнення. Також зазначив, що була спроба приєднати до Нетішина Плужнянську ОТГ та декілька сіл Ізяславщини, але спільними зусиллями вдалось переконати обласну владу, що такий крок є неможливим.

Дивною назвав Олександр Супрунюк поведінку деяких місцевих фейсбучних активістів довкола майбутнього медсанчастини, а особливо Наталії Коваль, яка, маючи довіру нетішинської громади, була делегована до обласної ради. Вона почала активно перейматись наказом керівника медичного комунального закладу щодо скорочення штату працівників, роблячи у соціальній мережі Фейсбук необ’єктивні дописи. Необ’єктивними, за словами міського голови, є її висловлювання і стосовно інших комунальних підприємств. Дивним він назвав виступ Н. Коваль на останній сесії міськради. «Будучи 5-й рік депутатом від нетішинської громади, вона так і не зрозуміла своє завдання. Бюджети міста, області, держави є різними. Депутати міської ради разом з міським головою розпоряджаються бюджетом міста, а депутати обласної ради повинні відстоювати свої громади на рівні області. Бюджет області на 2019 рік - понад 8 млрд. грн., у 2018-му: 7 млрд. 472 млн. 508тис. грн. - загальний фонд, 1 млрд. 236 млн. 158 тис. грн. - спеціальний фонд. Скільки з цих коштів отримав Нетішин? Тільки ті, які надійшли завдяки сприянню Івана Гладуняка. Я відповідально заявляю про те, що протягом 4-х років, виключаючи початок 2016-го, коли ми намагались знайти порозуміння і налагодити співпрацю, але вже тоді побачив, що все перетворювалося на фарс, жодної ініціативи з боку Н. Коваль, що стосувалося б інтересів громади, не було. …Два депутати обласної ради від Нетішина – два різних погляди вирішення проблем. Один налагоджений на конструктивну співпрацю, цікавиться, вболіває і опікується проблемами міста, натомість інший займається популізмом, безпідставною критикою, маніпуляцією і повчанням депутатів міської ради», - зазначив міський голова.

Висловив свою точку зору Олександр Супрунюк і щодо виступу Н. Коваль на сесії міськради. «Зрозумілі були б її емоції, якби той виступ прозвучав на сесії обласної ради. Депутат, який повинен опікуватись містом, вболівати за нього на рівні області, вимагає від міських депутатів надати 2 млн. грн. з міського бюджету (це притому, що бюджет області 8 млрд. грн.) додатково на фінансування медсанчастини, втручаючись в господарську діяльність підприємств, що заборонено законодавством. Це викривлення реальності. … Я не реагую на фейки в соціальних мережах, але, якщо вони стосуються депутатів міської ради і комунальних підприємств, то я пропоную п. Коваль, як депутату обласної ради, яка теж є частиною влади, відповідально відноситись до своїх слів»,- зауважив він.

Спілкуючись з журналістами, міський голова повідомив, що потреба медсанчастини - 70 млн. 898 тис. грн. (основні витрати). З міського бюджету виділяється більше 20 млн. грн., більше 28 млн. грн. – державна субвенція. Щоб медичний заклад повноцінно функціонував і не відбулось скорочення штату не вистачає 21 млн. грн. «Я офіційно звертаюсь до Наталії Михайлівни. Будь ласка, профінансуйте з обласного бюджету ці кошти. І тоді можете контролювати, як вони використовуються», - наголосив Олександр Супрунюк. І розповів, що окрім фінансування з міського бюджету медсанчастини, в Нетішині є проблеми зі станом доріг у висотній та садибній забудовах, Старому Кривині та Новому Кривині. Потрібно також мати 12 млн. грн. для того, щоб розпочати роботи по реконструкції дорожньої мережі по просп. Незалежності, майже 9 млн. грн. на не вистачає галузь освіти. Але нині міська влада звертається до депутата обласної ради Наталії Коваль допомогти вирішити фінансові проблеми в лікарні.

 

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради