Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція: міський голова про актуальне

05 лют 2019

У понеділок, 4 лютого, відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ, присвячена актуальним питанням життєдіяльності міста. З журналістами також спілкувались: заступник міського голови Ольга Бобіна, начальник управління освіти виконкому Василь Мисько, завідувач Нетішинським міськрайонним відділом ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України» Наталія Кравчук, заступник директора КНП НМР «Центр ПМСД м.Нетішин» Ірина Халманова, директор КП НМР «Торговий центр» Михайло Брожик.
Відкриваючи прес-конференцію, міський голова Олександр Супрунюк коротко ознайомив журналістів із рішенням 50 сесії міської ради щодо розподілу бюджету. Капітальні видатки будуть спрямовані на поточний ремонт доріг та тротуарів, розвиток парку (І черга), на продовження капітального ремонту будівлі БДТ (підсилення аварійних фундаментів та стін), будівництво водогону в садибній забудові міста, реалізацію програми «Доступне житло» (якій немає аналогів в Україні) для працівників бюджетної сфери (надання безвідсоткового кредиту для придбання житла). Якщо проект буде успішним, то фонд програми поповнюватиметься за рахунок коштів, отриманих від продажу земельних ділянок на аукціонах. Загалом, як зауважив міський голова, бюджет 2019 року не кращий за попередній рік, а з врахуванням інфляції, то ще й гірший.
Не обійшов Олександр Супрунюк проблеми випалювання деревного вугілля: нині з 34 печей (стільки працювало раніше на території «піонерної бази») залишилось 11( 8 – працюють по черзі, 3 – виставлено на продаж). Він відзначив, що до системної «боротьби» з випалювачами вугілля долучились і відповідні обласні структури.
Міський голова повідомив журналістам, що останнім часом незадоволені – ті, які мають певні проблеми з органами місцевого самоврядування, об’єднавшись, незалежно від політичних та ідеологічних вподобань, вкотре намагаються в місті «розхитати» ситуацію. Вони створили так званий єдиний центр, який координує всі провокаційні дії, активно використовуючи при цьому ресурс Інтернету. Маніпулюють людьми, вводячи їх в оману, роблять це на основі неприємних подій, які відбуваються в нашому місті. Прикладом цьому є нещодавнє захворювання дітей в ДНЗ №5. За словами Олександра Супрунюка, некоректно подана інформація Держпродспоживслужбою дуже швидко і скоординовано була озвучена у перекрученому вигляді декількома центральними телеканалами. «Коли зачіпають мене – я до цього звик, бо розумію «наполеонівські» плани. Але коли використовують підлі методи і паплюжать професіоналів – людей, які добросовісно працюють… Це зовсім інше… Потім «кидають тінь» на міську раду і на мене особисто. Це дуже підлі методи. Тому був змушений 31 січня поїхати до Києва. Мені була призначена зустріч з головою центрального органу Держпродспоживслужби. Результат поїздки – позитивний. Весь «цирк», який був розповсюджений, що паплюжить наше місто, координувався з одного центру і цьому є підтвердження», –зауважив міський голова.
Під час прес-конференції порушив Олександр Супрунюк і питання, що стосується функціонування міського ринку. На сьогоднішній день КП НМР «Нетішинський міський ринок» переживає не найкращі часи. Значно зменшилась кількість осіб, які здійснюють торгівлю на території ринку. Виникла заборгованість із виплати заробітної плати працівникам комунального підприємства. Отже, потрібно шукати шляхи вирішення даної проблеми. Один із варіантів, який вже реалізовано, – це зменшення площі міського ринку. Рішенням міської ради здійснено поділ площі земельної ділянки міського ринку на дві. Одна з них буде виставлена на аукціон для забудови, яка передбачена генеральним планом міста (планується будівництво дев’ятиповерхових будинків). «Нетішинський міський ринок» зможе раціональніше використовувати свою зменшену за площею земельну ділянку, на ній компактніше розміщуватимуться торгові ряди, зменшиться плата за землю та кількість обслуговуючого персоналу. Нині створена робоча група, яка розробляє комплекс заходів з вирішення даної проблеми. Є декілька пропозицій: об’єднання КП НМР «Торговий центр» і КП НМР «Нетішинський міський ринок», передати міський ринок (без приміщень) в оренду для приватної особи чи підприємця. Всі вони детально аналізуватимуться. «Комунальне підприємство збитковим не може бути», – наголосив міський голова Олександр Супрунюк.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради